Fortuna SC investeert met trots in U19

Fortuna Sittard is begonnen aan een reis, een reis die de club en haar fans naar prettigere oorden moet brengen. Om de reis te bespoedigen helpt het enorm als iedereen binnen de Fortuna familie een extra handje helpt om de Gun-locomotief van extra energie te voorzien. De Fortuna SC, het officiële fan collectief, probeert hierin dan ook een voorbeeldfunctie te vervullen, wij geloven namelijk met heel ons geel-groen hart in de “Samen-Nao-Veure” formule.

Eén van de thema’s die al lang bij het bestuur op de agenda staat is de Youth Academy van Fortuna Sittard. Als fans willen we niets liever dan dat deze Academy in de toekomst weer vele nieuwe talenten aflevert. We kennen de helden van de jaren negentig uit ons hoofd en ook in het laatste decennium heeft de Academy enkele eredivisie waardige talenten afgeleverd, maar Fortuna Sittard heeft daar onder aan de streep onvoldoende lol en rendement uitgehaald. Dat kan beter!

Uiteraard is het selecteren, ontwikkelen en begeleiden van jeugdige talenten geen taak van fans, daar hebben we professionals voor. Maar professionals moeten wel over de juiste materialen beschikken om op topniveau talent te ontwikkelen. En materialen kosten geld. Zo simpel is het.

De Fortuna SC beschikt helaas niet over grote financiële middelen om de club of de Academy van grote financiële injecties te voorzien. Niettemin hebben wij als vereniging nog een reservepotje open staan, het zogenaamde ‘Aan’m potje’ dat door de Aan’m leden is opgebracht. We hebben een klein jaar geleden onze Aan’m  leden naar hun investeringsvoorkeur gevraagd. Met minieme voorkeur kwamen toen de hartslag meters van trainer Ben als meest favoriete bestedingsdoel uit de bus. Gevolgd door een investering in de jeugd en een opknapbeurt van het supportershome.

Tegen de tijd dat we samen met de club de juiste hartslagmeters hadden geselecteerd verdween Ben van Dael van het Fortuna Sittard toneel. Hiermee verdween ook de noodzaak van deze investering.

Het bestuur van de Fortuna SC heeft inmiddels besloten dat we uit andere financiele middelen het supportershome deze zomer verder gaan upgraden, waardoor de financiële ruimte ontstaat om een betekenisvolle  bijdrage te leveren aan de Academy.

Met trots kunnen we dan ook melden dat wij, lees de leden van het Fortuna Sittard Supporters Collectief, komend seizoen hoofdsponsor van het vlaggenschip van de Youth Academy gaan worden; de U19!

Onze intentie is daarbij om een meerjarige samenwerking te gaan opzetten. Ons prachtige logo zal als tegenprestatie met gepaste trots op de wedstrijdshirts van de meest ontwikkelde talenten van de Fortuna Sittard Academy gaan prijken.

Wij willen hiermee niet alleen een noodzakelijke financiële bijdrage leveren, maar we willen ook bijdragen aan een positieve sfeer rondom onze talentvolle jeugd. Daarnaast nodigen wij andere partijen uit om ook mee te doen. Help onze jeugd, want wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!

Deze investering wordt mogelijk gemaakt door de Aan’m leden, waarbij naast al deze leden ook Aan’m oprichter John van Bommel een speciaal woord van dank verdient. Top! Wij zien in ieder geval zeer uit naar de nieuwe competitie, niet alleen die van het 1e elftal, maar vanaf nu zullen we ook met meer dan gewone belangstelling onze U19 gaan volgen. Een kampioenschap moet mogelijk zijn.

Aan ‘m Mannen!!!

Namens het bestuur van Fortuna SC