Fortuna sc “samen er een feestje van maken!”

Beste supporters,

Vandaag vindt de derby tegen onze rivaal Roda JC plaats. Iedereen kijkt enorm uit naar deze prachtige wedstrijd. Uiteraard hopen ook wij te genieten van spetterende derby, waarin ons team zich van haar beste kant laat zien. Ook hopen we te genieten van Fernando Ricksen, die zijn tribune zal komen openen en daar met volle teugen van zal genieten. Laten we er met zijn allen een feest van maken en ons gedragen als waardige supporter van Fortuna Sittard met de verbale vechtlust van Fernando!​

We moeten er rekening mee houden dat de hele organisatie rond de wedstrijd in “strakke lijnen” geleid zal worden. Soms is dat vervelend, maar het zij zo. We hopen dat iedereen er begrip voor kan opbrengen dat alle mensen die zich bezighouden met veiligheid rondom deze wedstrijd ook maar gewoon hun werk zo goed mogelijk proberen te doen. Uiteraard vraagt dat ook een positieve houding van ons, de supporters van Fortuna Sittard.

Wij willen de ouders, die als supporter met hun kinderen naar het stadion komen, een veilig gevoel geven. Ook dit kan het toeschouwersaantal positief beïnvloeden, uiteraard ligt de grootste uitdaging hiervoor bij de spelers, staf én (bezoekende) supporters.

Het zijn echter ook kleine dingen, die een positieve wending kunnen geven aan onze club, Fortuna Sittard. Binnen het stadion hopen wij ook met veel verbale kracht de tegenstander tegemoet te treden en hun meegereisde supporters het zwijgen op te leggen. Passie, strijd en mentaliteit voor onze club is wat wij willen uitstralen. Laat je als supporter van Fortuna Sittard vooral horen op een positieve manier en ondersteun onze jongens in deze belangrijke wedstrijd!

Wij hopen geen verstoring mee te maken vanwege ongewenst vuurwerk, geweld op de tribunes of personen die zonder toestemming het veld betreden. De waarnemer van de KNVB zal ongetwijfeld op de tribune met zijn notitieblokje aanwezig zijn. Het zou jammer zijn als door dit soort ongeoorloofde taferelen Fortuna Sittard beboet zou gaan worden. Daarnaast zijn dit soort zaken natuurlijk funest voor het positieve imago van onze prachtige club! Gisteren gaf ook clubman in hart en nieren, John van Bommel , aan dat hij van harte hoopt dat alles rustig zal verlopen en dat deze wedstrijd een groot feest wordt. Laten we John, die ziel en zaligheid geeft voor onze club, hierin niet teleurstellen!

Namens Fortuna SC en al haar vrijwilligers willen wij jullie als echte supporters vragen om er zaterdag samen een fantastische avond van te maken. Steun onze club positief en geef alle energie aan ons team. Als het ons lukt samen er een mooie derby van te maken zonder noemenswaardige incidenten en met een prachtige derbysfeer, dan mogen wij, de supporters van ons Fortuna Sittard, met recht trots zijn.

Bestuur Fortuna Supporters Collectief