Huishoudelijke medeling supportershome

Per 1 januari 2014 zijn de Drank- en Horecawet en de Tabakswet gewijzigd.
Vanaf 1 januari mag aan jongeren onder de 18 in Nederland geen alcohol of tabak meer worden verkocht. Ook mogen jongeren tot hun 18e geen alcohol bij zich hebben in het openbaar (bijvoorbeeld op straat, op een station, in het café of in het stadion). Dit naast het al vele jaren geldende rookverbod in openbare gebouwen en ruimtes, op de werkplek én in horeca gelegenheden.

Fortuna Sittard ondersteunt de sociale norm ‘niet drinken en roken tot je 18e‘ en per 1 januari 2014 geldt dan ook binnen het Offermans Joosten stadion voor jongeren onder de 18 jaar een verbod om tabakswaren te roken en alcohol bij zich te hebben en/of te drinken. Fortuna Sittard zal aan jongeren onder de 18 dan ook geen alcoholhoudende dranken meer verstrekken en toezien op de consumptie hiervan. Medewerkers uit de catering en stewards hebben ten alle tijden het recht om bij twijfel aan de leeftijd om legitimatie te vragen.

Dit houdt in dat er in het supportershome niet meer gerookt mag worden én dat er gevraagd kan worden naar een legitimatie bij het bestellen van drinken. Roken is voor mensen van 18 jaar en ouder wel toegestaan buiten de ingang van de hal naar het supportershome.

We vragen begrip voor onze vrijwilligers die verplicht zijn het rookverbod te handhaven.

We rekenen op jullie medewerking!

Bron: Fortuna Sittard, Fitland
Auteur: Niels van Renen