RJO Kaalheide door jury beoordeeld met score 3

Dagblad de Limburger had het deze week helemaal goed. Roda jc heeft een beetje last van “territorium drift” en wil koste wat kost de RJO Limburg naar Kaalheide halen. Onze sportzone voldoet blijkbaar niet aan de eisen van de heren Rinkens en Van Geel. Kaalheide Kerkrade, the “place of all places”, “de plaats die je gezien moet hebben voordat je sterft”, het episch centrum van de Limburgse talenten, het “talent development” bolwerk waar de energie uitspat en waar talentjes ondergedompeld worden in een warm bad met hoogwaardige scholing, topsport begeleiding en de meest moderne  technieken. In alle eerlijkheid kent Limburg Kaalheide alleen als “dat onbereikbare oerlelijke stadion met die sintelbaan”. Maar goed, er kan van alles veranderd zijn inmiddels.  Fortuna staat echter open voor nieuwe inzichten. Fortuna supporters besloten dan ook een auditteam bestaande uit diverse specialisten te formeren om de potentiele RJO Limburg locatie eens aan een inspectie te onderwerpen. Bijgaande een samenvatting van het inspectierapport:

Ligging:
De ligging viel het auditteam nog steeds tegen. Het talenten centrum was niet bereikbaar via het openbaar vervoer en dus moest er noodgedwongen met auto’s worden gegaan. Het was even zoeken en het auditteam moest af en toe de weg vragen. Een woordje Duits helpt echter. Parkeren kon in de gezellige volkswoonwijk. Vanuit Midden-Limburg was de reisafstand 52 minuten.  Na overleg besloot de jury unaniem de ligging met een score van “2” te beoordelen. Kaalheide doet haar naam nog steeds eer aan. Score: 2

Accommodatie:
Het auditteam wil voorop stellen dat de gehele accommodatie een vooroorlogse sfeer uitademt. En dan niet de Golfoorlog. Niettemin viel de bouwkundige staat niet tegen en de gebouwen waren netjes gepoetst. Ondanks verwoede pogingen om de modernste snufjes, scholing en topsport begeleiding te vinden kon het auditteam die niet vinden. Wel een olijk aandoende kantine, type: “schoolkantine mavo”.  De ontvangst was prettig en er hing een gezellige sfeer. De inrichting was uiteraard pro-roda jc. Erg mooi om te zien, edoch dit zal dan wel in haar geheel verwijderd moeten worden als Mvv hier komt spelen. Mocht Mvv/Roda jc willen kan het auditteam wel een  passend team samenstellen om hier een handje bij te helpen. Al met al moet het auditteam concluderen dat Kaalheide inderdaad drie prima speelvelden heeft met de juiste afmetingen en met twee goals per veld, maar dat er verder geen topsport accommodatie gevonden kon worden: score: 4.

De onafhankelijke vakjury beoordeelde de locatie dan ook met een eindscore van 3. Niet slecht, maar voor Fortuna Sittard talenten echter niet goed genoeg. Het auditteam dankt Roda jc voor de gastvrije ontvangst en een uitgebreid rapport zal nog naar dhr. Van Geel en de KNVB worden gestuurd.

het audtiteam heeft er duidelijk zin .