3-3, 3 wedstrijden vrouwen Fortuna samengevat

FC Geleen Zuid C2 – Fortuna C3M 3-3:
Fortuna stapte tegen Geleen Zuid af van de 4-3-3 opstelling en begon met 4-4-2. Hoewel dit een nieuwe opstelling voor de meiden was pakte dit goed uit. De jonge Fortunezen bouwden goed op en voetbalden veel op de helft van de tegenstander. Mede dankzij de vele kansen die gecreëerd werden gingen de meiden met een 1-3 voorsprong de rust in.
Ook na de rust waren onze meiden de bovenliggende partij maar ondanks dat er weer goede kansen gecreëerd werden, werd de voorsprong niet meer vergroot. Gaandeweg de tweede helft kregen de gastheren uit Geleen meer grip op de wedstrijd. Fortuna begon paniekvoetbal te spelen waardoor Geleen Zuid terug kon komen tot 3-3.
Doelpuntenmakers aan Sittardse kant: Lena Overdijk, Sharon Reinartz en Bo Paulussen.

Fortuna Sittard – RKHVV 3-3:
Het eerste elftal had zaterdag een zware tegenstander. RKHVV, de gedeelde nummer 2, kwam op bezoek in Sittard. Duidelijk niet onder de indruk van het verschil op de ranglijst had Fortuna niet beter kunnen starten. Binnen 5 minuten stond het al 2-0 dankzij twee goalen van Madelon Dohmen. Het zou tot vlak voor de rust duren voor de Huissense dames de aansluitingstreffer zouden maken via Carolien Filippo. Meteen na rust kwam de kampioenskandidaat op gelijke hoogte via een doelpunt van Marieke van Ottele. Vera Wanrooij maakte er via een vrije trap nog 3-2 van, maar ook deze hernieuwde voorsprong kon niet va s tgeho uden worden tot aan het eindsignaal. Wederom Carolien Filippo maakte er 3-3 van waardoor Fortuna in een goede wedstrijd eigenlijk te weinig kreeg.

RKVVL/Polaris – Fortuna Sittard Beloften 3-3:
Voor de beloften stond de belangrijke uitwedstrijd tegen RKVVL/Polaris op het programma. Beide teams waren nog zonder puntverlies en zijn nu al de enige twee ploegen die aanspraak maken op het kampioenschap. Omdat de Maastrichtse ploeg een wedstrijd minder had gespeeld en een veel slechter doelsaldo had begon Fortuna als koploper aan het duel.
Fortuna begon matig aan de wedstrijd en was vooral bezig met verdedigen. Polaris kon regelmatig gevaarlijk opduiken voor Destiny Buijsers. Fortuna mocht zich gelukkig prijzen dat het een klein half uur zou duren voordat Polaris de terechte voorsprong op het scorebord zou schieten via een rebound. Lang konden de Sjengen niet genieten van deze voorsprong aangezien Jill Vusschers, nog geen minuut in het veld, bij haar eerste balcontact verwoestend uithaalde vanaf 25 meter.
De tweede helft begon dramatisch voor Fortuna. Binnen 10 minuten stond Polaris met 3-1 voor! De thuisploeg bleef ook na de 3-1 aandringen maar liet na om de wedstrijd te beslissen. Aan de andere kant van het veld hadden de Sittardse spitsen grote moeite om goede aanvallen op te zetten, mede dankzij de uitblinkende ex-Fortunees Maartje Keulen die de ene na de andere Fortuna-aanval om zeep hielp. Dat het toch nog 3-3 werd had meer te maken met vechtlust en oplettende aanvallers dan met goed voetbal. Mariëlle Janssen kon een te zachte terugspeelbal met een sliding net langs de uitkomende keepster tikken. Vlak erna maakte Gaby Mevissen, tegen de verhoudingen in, de gelijkmaker door op de goede plek te staan nadat Caroliena Wolters op de lat schoot. Na de gelijkmaker kreeg Fortuna iets meer grip op de wedstrijd maar kon geen aanspraak maken op een overwinning.

26′ 1-0: Esther Stevens
32′ 1-1: Jill Vusschers
46′ 2-1: Lotte Barmentloo
53′ 3-1: Nina Derix
65′ 3-2: Mariëlle Janssen
67′ 3-3: Gaby Mevissen