Fortuna opent met 8-0 overwinning

Fortuna Sittard heeft de eerste oefenwedstrijd van de voorbereiding met 8-0 gewonnen. Na een 6-0 ruststand, werden er na rust nog slechts twee doelpunten gemaakt tegen de amateurs van VV Sittard. De doelpunten werden gemaakt door Semedo (3), Dianessy (2), Stokkers (2) en Vlijter. Aanvoerder aan de kant van Fortuna was talent Perr Schuurs, die wederom in positieve zin opviel. Samen met jeugdspeler Essers vormde hij de centrale verdediging. Testspeler Semedo maakte een goede indruk. Ook testspeler Cummins mocht minuten maken. De overige testspelers lijken vertrokken te zijn, als ze al uberhaupt ooit aanwezig zijn geweest bij Fortuna. Nieuwe aanwinsten Vigidal en Heerings kwamen nog niet in actie. Purzycki kwam als enige selectiespeler niet in actie. Daarentegen kregen jeugdspelers Tinnemans en Kourouma wel de kans om zich te bewijzen. Duidelijk werd dat Fortuna op zowel het middenveld als op de vleugels kampt met een groot gebrek aan creativiteit, en verlangt naar versterking.

Opstelling 1e helft: Santos (Cummins), Braun, Schuurs, Essers, Ospitalieri, Smeets, Saddiki, Vlijter, Semedo, Dianessy, Stokkers.

Opstelling 2e helft: Cummins (van de Walle), Avkovsi, Schuurs, Essers, Ospitalieri, Tinnemans, Saddiki, Kourouma, Semedo, Dianessy, Stokkers.