Aan’m leden kiezen hartslagmeters voor Ben

De Aan’M leden -uit het laatste seizoen- konden met terugwerkende kracht eenmalig kiezen waar hun bijdrage (a 10 euro per maand) aan besteed zou gaan worden. In een spannende race tussen “investeringen in het supportershome” , verder verbeteren van onze trotse jeugdopleiding “of het “verder professionaliseren van de trainingsmethodiek van de selectie”  kozen de meeste Aan M leden voor een sportieve injectie in het verbeteren van het team van Ben van Dael: de harslagmeters.

Meten = Weten
Voor professionele voetballers worden de vereisten op fysiek, medisch, technisch en mentaal vlak steeds hoger waardoor de noodzaak aan completere atleten groter wordt. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat de intensiteit van het huidig voetbal steeds hoger wordt. In het laatste decennium zijn er enkele belangrijke evoluties merkbaar in het professionele voetbal. De wedstrijden worden aan een hoger tempo afgewerkt en de snelheid van uitvoering neemt enorm toe, wat technische capaciteiten onontbeerlijk maakt. “Dat is dan ook de reden dat ik enorm blij ben met de noodzakelijke profesionele harstslagmeters” aldus een tevreden Ben van Dael.

Ben vervolgd: “ook het tactisch positiespel met en zonder bal wordt steeds belangrijker. De afgelegde afstand tijdens een wedstrijd neemt voor alle posities toe en er worden meer sprints en richtingsveranderingen afgelegd. Onze voetballers moeten fysiek sterk  staan en ook bestand  zijn tegen de hoge werkbelasting om blessures te voorkomen. Daarom neemt het belang van fysieke tests en blessurepreventie-screenings toe en namens de hele selectie dan ook een groot dank-je-wel naar onze fans!”

Derby tegen Mvv.
Uiteraard kan de gehele selectie de geste van de Aan’M fans belonen door de komende derby tegen Mvv winnend af te sluiten. Het is ook de ambitie van de Fortuna SC om de hartslagmeters op deze dag persoonlijk aan de technische staff te overhandigen. Een mooi bewijs dat fans achter hun team staan en dat als we samen maar willen elke dag de club een beetje beter kunnen maken… Aan M!

Bestuur Fortuna-Sc