“Goed zo Pietertje, gaat al een stuk beter”: 1-3

De 3.000 aanwezige supporters zagen een enthousiast en gretig Fortuna verschijnen aan de aftrap van het duel tussen twee laaggeplaatste ploegen. Fortuna Sittard als ook FC Emmen behaalden de afgelopen 4 wedstrijden slechts 1 punt en beide BVO’s dan ook in de onderste regionen van de Jupiler League terug te vinden.

Gesteund door het thuispubliek trokken de in het geel en groen getogen Limburgers ten strijde. Opvallende naam aan Sittardse kant onze nieuwste aanwinst Randel Shakison die als linksback fungeerde.

Opstelling Fortuna Sittard:

Wintjens

Diaz – Grabovac  – Liard – Shakison

Di Lallo – Voorn – de Boer – Hofstede – Kotbani

Caracciolo

Bankzitters: Voss, Facenna, Jaspers, Joao, Diogo, Garlisi en Riyani

De voorbereiding op de wedstrijd was aangenaam. Supporter “Ollie” mocht na ruim 5 jaar stadionverbod het stadion weer binnen en de FortunaHome volger van het eerste uur kwam handen tekort. Welcome back…..althans voor 2 minuten dan. Volgens de Politie Sittard heeft de KNVB het stadionverbod dat afliep op 3 december 2010 (waarvan 3 maanden voorwaardelijk, dus 3 september 2010) nog niet officieel ingetrokken. “Ollie” miste zodoende de fantastische trap van Fabio Caracciolo zo vlak voor de laatste bespreking . Het leer krulde werkelijk fantastisch vanaf 20 meter de driehoek in. Fabio superscherp!

De wedstrijd begon dus zonder “Ollie” en na exact 146 seconden gespeeld te te hebben lag de bal alweer achter doelman Danny Wintjens. Een versnelling van FC Emmen speler Rojas aan de basis van deze goal. Directe tegenstander Diaz liep zich apelazarus maar kwam gewoon snelheid te kort. De voorzet van de donkere buitenspeler werd nog gemist door topschutter ter Heide maar de attente De Visscher kwam voor “Sjakie” en tikte het leer binnen, 0-1.

Fortuna Sittard voor de 5 de keer achter elkaar in de competitie overgeconcentreerd? Het begin van onze geel-groen brigade was wederom dramatisch. Na een half uur spelen het eerste ‘schot’ op doel van FC Emmen keeper Harm Zeinstra. Een terugspeelbal wel te verstaan.  De score toen al 0-2 omdat Denissen een vrije trap laag en hard binnen wist te schieten.

De eerste echte kans voor Fortuna Sittard na 35 minuten spelen voor linksback Shakison.  Later deze 1 ste helft nog een vrije trap van deze zelfde speler. Typerend genoeg eindigde deze kans van plusminus 25 meter dichter bij de cornervlag dan in de buurt van het doel.

In blessuretijd van de 1 ste helft dan ook nog de 0-3. Wederom een doorbraak aan onze rechterflank en een kopie van de 1 ste goal. Deze keer echter Ter Heijde die wist binnen te prikken.

De thee in de rust en op het veld de winnaars van de TOF cup die penalty’s mochten schieten op doelman Voss. Een ware Panenka als hoogtepunt. De boefjes van de CFS mochten dan geen petjes op van de organisatie, de streken verleer je minder snel. Ballen werden de tribunes ingetrapt en bijna werd de hoofdprijs – een ware fiets-  richting fanatieke aanhang op Noord gegooid. Waarlijk enig entertainment voor de betaalde 12,50 euro.

Trainer Dusseldorp liet zijn thee welgevallen en liet Grabovac en Di Lallo achter in de kleedkamer. De 4-5-1 werd ingeruild voor een 3-5-2 variant met extra spits Riyani en de Braziliaan Diogo achter de spitsen.

Achterin 1 op 1 en binnen enkele minuten dan ook enkele hachelijke momenten voor het aanzien van doelman Wintjens. De 0-3 bleef op het scorebord staan en FC Emmen vergat de doodsteek uit te delen. De Drentenaren wellicht teveel bezig met tijdrekken.  Vreselijk anti-voetbal waardoor Fortuna Sittard waarlijk terug kwam in de wedstrijd. Zeker nadat Diogo zijn 1 ste Fortuna optreden beloonde met een doelpunt.  Met nog 22 minuten op het scorebord was alles nog mogelijk.

Scheidsrechter Tulleners was echter een andere mening toegedaan en floot de wedstrijd op kinderlijke wijze naar het einde. Enthousiast spel werd afgefloten en de scheids trad niet op tegen het tijdrekken van FC Emmen. Wel bestrafte hij Fortuna spits Caracciolo met een gele kaart wegens opmerking naar de leiding. 5 minuten later mocht de Belg inrukken en douchen nadat een FC Emmen speler ‘professioneel’ struikelde na licht contact met de spits. 2x geel is rood en Caracciolo mist mede door het kinderlijk dom fluiten van scheidsrechter Tulleners de belangrijkste wedstrijd van het seizoen. Anders bezien kun je natuurlijk ook zeggen dat Caracciolo gewoon zijn mond moet houden richting leiding.

Al bij al zeer veel stof tot nadenken. Fortuna Sittard incasseert wederom 3 tegendoelpunten en ondervind last van schorsingen en blessures. De 3-5-2 variant verliep enigszins gelukkig wel positief en met dit lichtpuntje duiken we maar het weekend in.

Ook deze week kunt u via fortunahome@hotmail.com uw stem laten gelden voor onze MVP 10-11 verkiezing. Volgende week spelen we uit in Maastricht. Tijd om eens te winnen!

Bron: FortunaHome.com, Home of True Support!

Foto’s: Leo Everard , exclusief FortunaHome’s thuisfotograaf