Alfa Bier en Hansen Dranken verbinden zich aan Fortuna

Per ingang van seizoen 2015/2016 hebben Alfa Bier en Hansen Dranken zich voor 3 seizoenen verbonden aan Fortuna Sittard. Hedenmiddag ondertekende de drie partijen de overeenkomst in de Alfa Bierbrouwerij in Schinnen. De samenwerking is het resultaat van een reeks aangename gesprekken en onderhandelingen, waarbij we een speciaal dankwoord geven aan de ondersteunende rol van John van Bommel.

De Limburgse bierbrouwer uit Thull en drankgroothandel uit Linne zijn daarmee de volgende business partners van Fortuna Sittard. Voortaan zullen alle drankpunten – met uitzondering van het supportershome – worden bevoorraad door Hansen Dranken en kunnen we rekenen op een getapte pilsener van Alfa Bier. “We zijn enorm trots op de 3 jarige samenwerking met deze Limburgse partijen”, aldus Martin Masset, directeur van Fortuna Sittard. “Wij kiezen bewust voor een Limburgse, lokale en duurzame bierbrouwer met visie op de samenleving en met hart voor voetbal. De Alfa Brouwerij is een traditioneel familiebedrijf uit Schinnen waar honderd procent zuiver water uit eigen bron in de productie wordt gebruikt. Dat spreekt ons aan. Onze supporters en sponsoren worden voortaan getrakteerd op een kwalitatief goed glas Limburgs bier. De samenwerking met Hansen Dranken uit Midden Limburg ervaren we als extra toegevoegde waarde. Fortuna wil weer graag het bedrijfsleven in en rondom Roermond aan zich binden; Hansen Dranken vervult hierin een belangrijke eerste stap”.

Harry Meens, eigenaar en directeur van Alfa Bier is eveneens verheugd met de samenwerken: “Alfa Bier laat zich nadrukkelijk zien in de Limburgse samenleving en kiest na het WMC, de Limburgse schutterijen nu steeds vaker voor voetbal. Steeds meer voetbalverenigingen weten ons te vinden. Wij willen Fortuna Sittard in deze moeilijke tijd ondersteunen. Het is van oudsher een prachtige club die de maatschappelijke en financiële steun van het regionale bedrijfsleven verdient.”.

Jos Hansen, directeur van Hansen Dranken licht verder toe “Als een echt Limburgs bedrijf willen wij het Limburgs voetbal graag ondersteunen en Fortuna Sittard heeft altijd een belangrijke rol gespeeld in het Limburgs voetbal . Wij zijn er trots op dat wij mogen leveren aan Fortuna Sittard en in ruil daarvoor doen we graag iets terug voor de club. In samenwerking met Alfa Bier gebeurt dat op uitstekende wijze.
Sinds de entree in het voetbal een paar jaar geleden ziet de Alfa Brouwerij haar omzet groeien. Dit jaar zijn er al 40 horecapunten bijgekomen waaronder een groot aantal amateurvoetbalverenigingen. Directeur Harry Meens: “Voetbal en bier verbroederen, net zoals muziek en bier doen. Voor de Limburgse samenleving is deze verbroedering belangrijk en wij willen mede zorg dragen voor deze sociale cohesie. Vanwege de verfijnde smaak van de verschillende aromahoppen is Alfa zeer populair onder jongeren en kunnen we nieuwe markten aanboren.”

Hansen Dranken is al langer actief  in de voetbalsport. Inmiddels is het familiebedrijf uit Linne leverancier van zo’n 70 voetbalclubs. “ Wij hopen door de sportieve ambities van Fortuna Sittard ook meer landelijke uitstraling te krijgen. Daardoor denken we buiten Limburg verder te kunnen groeien. De samenwerking met Fortuna Sittard levert een win-win situatie op voor zowel Fortuna Sittard als Hansen Dranken.”

De samenwerking tussen Alfa Brouwerij en Hansen Dranken bestaat al tientallen jaren. De bedrijven voelen zich aan elkaar verwant. Jos Hansen: “We zijn beide Limburgse familiebedrijven die gaan voor goede en langdurige samenwerkingen met relaties. Ook het ondersteunen van de Limburgse sport staat bij ons hoog in het vaandel.” Harry Meens: “We zijn relatief kleine jongens in een globaliserende wereld. Mensen voelen zich thuis bij ons en willen zich het liefst lokaal met onze merken verbinden. Dat kan beslist ook via het voetbal waar voor ons nog een wereld is te winnen.”

Fortuna Sittard weet zich de komende drie jaar verzekerd van twee belangrijke business partners. Directeur Martin Masset: “Voor onze hospitality is het van belang om op betrouwbare en sterke bedrijven te kunnen vertrouwen. Het liefst uit de regio. Dat is ons gelukt en daar zijn we uitermate tevreden over.”

Bron: Persconferentie Fortuna Sittard