Alle Limburgse BVO’s winnen: 0-1

Fortuna Sittard was in stadion De Vijverberg met 0-1 te sterk. Abdelaziz Khalouta zorgde na een kwartier voor de enige treffer in de verder voorspelbare wedstrijd. De Graafschap moest het in het jubileumduel voor het eerst stellen zonder de vertrokken Piotr Parzyszek en Anco Jansen. Zij waren in de eerste seizoenshelft goed voor een groot deel van de doelpunten.

Het gevaar ‘Khalouta’
Op dat moment stond het al 0-1 in het voordeel van Fortuna. Abdelaziz Khalouta had na drie minuten voor een waarschuwing gezorgd en vond na een kwartier wél het doel van Theo Zwarthoed. De doelman van De Graafschap was kansloos op een schot vanuit de tweede lijn, die via de binnenkant van de paal achter Zwarthoed verdween. In een verder vermakelijke eerste helft dwongen beide ploegen niet veel af. Fortuna hield de rijen prima gesloten.

De 9.300 toeschouwers probeerden de Graafschap naar de gelijkmaker te schreeuwen en zagen dat de talentvolle Dean Koolhof met twee kopballen Kaya testte. Fortuna kwam echter nooit in gevaar en kreeg zels een enorme kans op 0-2:  Gevaro Nepomuceno lifte de bal net echter net over het doel.

Arbiter Siemen Mulder | Toeschouwers: 9.300 Doelpuntenmaker(s): 0-1 Abdelaziz Khalouta (15’) Opstelling De Graafschap: Theo Zwarthoed; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert (46’ Frank van Kouwen), Vlatko Lazic; Brahim Darri (76’ Tim Vincken), Edwin Linssen, Gregor Breinburg, Dean Koolhof; Jordan Garcia-Calvete (63’ Jerry van Ewijk) en Nathan Kabasele. Opstelling Fortuna Sittard: Ferhat Kaya; Jonathan Hendrickx, Yoann de Boer, Timothy Dreesen, Roel Janssen; Ramon Voorn, Jordie Briels (74’ Lars Gulpen), Franco Zennaro; Gevaro Nepomuceno (90′ Bob Vankan) Patrick N’Koyi en Abdelaziz Khalouta (90+4′ Sjoerd Linssen). Gele kaart(en) De Graafschap: Kabasele (38’), Linssen (81’) Gele kaart(en) Fortuna Sittard: Briels (18’), N’Koyi (73’), Gulpen (77’) Rode kaart(en) De Graafschap: Rode kaart(en) Fortuna Sittard