Almere City FC – Fortuna Sittard = 1-1

Almere City in blessuretijd met 10 man langszij Fortuna Sittard

In het Mitsubishi Forklift stadion floot scheidsrechter Edwin Boot om exact 20.00 uur op zijn fluitje voor het beginsignaal van de wedstrijd Almere City FC – Fortuna Sittard. Een belangrijke wedstrijd voor de thuisploeg welke vecht tegen degradatie en voor de Limburgse BVO die middels een overwinning aansluiting zou vinden met het linkerrijtje en goede zaken zou kunnen doen in de 2 de periode van de Jupiler League, seizoen 2013-2014.

In aanloop naar de wedstrijd kwam het nieuws dat Fortuna Sittard clubheld Fernando Ricksen aan ALS lijdt hard aan. Amper enkele maanden geleden voetbalden velen in onze selectie met ‘The Commando’. Een bijnaam die Ricksen verdiende bij Glasgow Rangers waar hij als aanvoerder vele successen kende. De hele voetbalwereld reageert geschokt. Geen wonder dan ook dat met name de eerste minuten van de wedstrijd in Almere in het teken stond van een waardig eerbetoon aan de voormalig international van Oranje.  Prachtige spreekkoren vanuit het nuchtere uitvak (er gold een alcoholverbod in de regio vanwege deze wedstrijd) werden door luid applaus ontvangen bij de thuisaanhang.

De wedstrijd in Almere kwam moeizaam op gang waarbij de thuisploeg wel de intentie had om de score te openen. Almere spelers Janssen en Boldewijn moesten echter hun meerdere erkennen in Ferhat Kaya die in de 19 de minuut het leer via een kopbal op de lat zag belanden. Almere City FC creëerde zich dus enkele mogelijkheden, veelal via corners maar dit zonder super gevaarlijk te worden. Hoogtepunt in de eerste helft een schot van Gevaro Nepomuceno in de 26 ste minuut. Zijn schot spatte echter uiteen op de lat, Almere  keeper van Duin vertwijfeld achterlatende.  Vlak voor her rustsignaal een goede actie van Bob Vankan maar de 16jarige speler die vrijdagavond in de basis mocht debuteren wist het netje net niet te laten trillen.

Basisopstelling Fortuna Sittard:

Kaya

Hendricks – Dreesen – Janssen – Kis

Vlug – de Boer – Vankan – Voorn

Amoah – Nepomuceno

Reservespelers: Voss, Khalouta, Bhar, Gulpen, Hodselmans, Vanmaris en Zejnilovic

In de 2 de helft een beter ogend Fortuna Sittard. Gevaro Nepomuceno en Bob Vankan creëerden zich na de thee kansen om de openingstreffer te maken. De 0-0 bleef echter lang op het scorebord. Na exact een uur spelen de ideale mogelijkheid voor Fortuna Sittard om de score te openen. Een onnavolgbare actie van ‘man van de wedstrijd’ Gevaro Nepomuceno leverde een goede kans op die alleen getackeld kon worden door een overtreding van Almere City FC speler xxxx. Scheidsrechter Boot twijfelde niet: rode kaart en penalty!

Patrick Amoah welke vorige week zijn eerste doelpunt van het seizoen scoorde eiste de pingel op en legde koel aan: 0-1!

In al het feestgedruis wisselde trainer Wil Boessen twee keer achter elkaar. De kapot gespeelde Bob Vankan werd gewisseld voor Lars Gulpen en de geblesseerde Gevaro Nepomuceno verliet het veld voor Aziz Kalouta. Ondergetekende wenst de statistieken wel eens te zien hoe vaak onze trainer in de 60 ste minuut wisselt, lekker belangrijk.

Fortuna Sittard welke een slechte eerste helft speelde, deed in de tweede helft vertrouwen op met redelijk, goed voetbal. Veel spelerswisselingen, goede kansen en de voorsprong. Middenvelder Ramon Voorn rook aan de 0-2 maar zijn schot raakte de paal. Het was echter de thuisploeg die in blessuretijd wist te scoren. Uit de zoveelste corner van Almere City FC viel vlak voor het eindsignaal de 1-1. Helaas, soms zit het mee….vaak niet.

Keep fighting.

Volgende speelronde speelt Fortuna Sittard op vrijdag 8 november 2013 een thuiswedstrijd tegen FC Emmen. De wedstrijd tegen de verrassende hoogvlieger in de Jupiler League begint om 20.00 uur. Uiteraard bent u van harte welkom. Fortuna Sittard speler Franco Zennaro keert terug van een schorsing.

Fortuna SC wenst u een prettig weekend maar niet vooraleer u te verwijzen naar onze eeuwige Top 100 allertijden .

Nawoord: Radio Fortuna SC presenteerde tijdens de wedstrijd Almere City FC – Fortuna Sittard een nieuwe collega. Norbert, van harte welkom!

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen.