Arbitraal kwartet erkent benadeling Fortuna Sittard

Het is zeker niet de eerste keer dat KNVB scheidsrechters Fortuna Sittard benadelen, maar de meer neutrale toeschouwer zal daar tegen inbrengen dat dit statistisch gezien voor elke club wel zal gelden. Hoe het ook zij, het arbitrale kwartet bakte er in Sittard zaterdag avond he-le-maal niets van. Grove overtreding van Groningen werden niet bestraft en een onverantwoordelijke harde tackle van  FC Groningen speler Samir Memisevic  op Smeets leverde de Fortunees een rode kaart op! De omgedraaide wereld!

Scheidsrechter Allard Lindhout gaf Jorrit Smeets van Fortuna Sittard zaterdag na raadplegen van de VAR direct rood  Na bestudering van de beelden na afloop erkende de arbiter dat het geen rood had moeten zijn. “In eerste instantie dacht ik aan rood, ook omdat ik de afdruk van de schoen op de knie van Memisevic kon zien. Door de snelheid waarmee Memisevic komt inglijden en zelf het duel aangaat, neig ik toch meer naar een gele kaart”, gaf de scheidsrechter toe. “Ik kijk hier in de spiegel en zeg dat we het niet goed hebben gedaan.”

Fortuna-coach René Eijer had kort daarvoor forse kritiek op de arbitrage geuit  “Het is schandalig, de wedstrijd wordt op zo’n manier verziekt”, zei hij. “Als je een beetje verstand van voetballen en een beetje inzicht van wedstrijdsituaties hebt, kun je dat als scheidsrechter zelf ook beoordelen.”

Inmiddels is ook duidelijk wie de VAR persoon was die Fortuna niet alleen een rode kaart bezorgde, maar ook nog eens mee hielp een ogenschijnlijk geldig doelpunt af te keuren voor vermeend buitenspel. De VAR verantwoordelijke was de 24 jarige Luca Cantineau die recent zijn debuut maakte…. en bedankt!

https://www.nu.nl/voetbal/5647433/arbiter-erkent-hij-fout-zat-met-rood-fortuna-speler-smeets.html

Geef een reactie