Esmeralda Jaspar – Jiska Theunissen – Marieke Vanwersch – Chayenne Corstjens

Maisam Wehbe – Sitha Caessens – Gigi Verkennis

Demi Schipper – Mariëlle Janssen – Roos Notten

Wissels:

45′ Laura Gerards voor Gigi Verkennis

75′ Kyona Lacroix voor Maisam Wehbe

80′ Kelsey Lamers en Jorieke van Zandvoort voor Roos Notten en Demi Schipper

De damesbeloften trapte zondagmiddag voor het eerst af in de competitie. De tegenstander was RVU uit Rothem. Onze beloften namen vanaf de aftrap het initiatief en zette RVU vroeg onder druk waardoor Dionne Vasmeer een rustige competitiestart had. Haar collega aan de andere kant van het veld was vooral druk met uittrappen omdat onder andere Mariëlle Janssen, Sitha Caessens en Maisam Wehbe over of naast schoten. Halverwege de eerste helft viel de verdiende 1-0. Mariëlle Janssen gaf vanaf rechts een hoge, scherpe voorzet die bij de tweede paal viel. De RVU keepster kon de bal niet ver genoeg weg werken waardoor Roos Notten de bal binnen kon lopen. Voor RVU was dit het sein om wat meer te proberen naar voren te voetballen. Dit lukte maar gedeeltelijk. Fortuna kon minder vaak iemand in stelling brengen om te schieten, maar echte kansen leverde dit voor RVU ook niet op.

Na de rust verdubbelde Sitha Caessens al snel de voorsprong nadat ze aan de linker zijlijn de bal kreeg. Haar tegenstander speelde ze behendig uit waarna ze de keepster kansloos liet door de bal goed in de hoek te plaatsen. RVU deed via hun spits bijna iets terug bij een sporadische uitbraak. De bal werd diep gespeeld waardoor Dionne Vasmeer uit moest komen. De spits was eerder bij de bal dan Dionne en lobte hem goed over Dionne heen. Helaas voor RVU was Marieke Vanwersch goed meegelopen en kon de bal vlak voor de lijn weghalen. Hierna ging Fortuna weer onverstoorbaar door met het doel van RVU vanaf afstand onder vuur te nemen. De goed ingevallen Laura Gerards was na een corner nog het dichtst bij de 3-0, maar haar schot ging bij de tweede paal rakelings naast. Even later zou de 3-0 alsnog vallen. Demi Schipper zette vanaf rechts voor. Mariëlle Janssen volleyde van dichtbij snoeihard raak waardoor de overwinning een zekerheid was. Met de comfortabele voorsprong op het scorebord werd de wedstrijd vervolgens eenvoudig uitgespeeld.

Bron: Fortunasc, Jori Knops