Boze fans wensen excuus van DdL

Vele boze reacties richting redactie Dagblad de Limburger, Maasgouwnieuws geeft WEL het goede voorbeeld

Dagblad de Limburger achtte het deze week nodig om een persbericht rondom 3500 verkochte kaarten voor het afscheidsduel rondom Mark van Bommel belachelijk te maken. U moet weten dat de organisatie rond de wedstrijd op 13 september reeds maanden achter de schermen hard werkt aan een prachtige wedstrijd met bijbehorende ambiance.

Sinds mensenheugenis lukte het deze organisatie rondom Fortuna Sittard, om 3 weken voor aanvang van de wedstrijd reeds 3.500 duizend kaarten te slijten in de voorverkoop! Iets waar de organisatie supertrots op is. Een unieke prestatie wellicht nog nooit vertoond in Sittard-Geleen. Een aantal ook welke duidt op een uitverkocht huis, de belangstelling is anders gezegd: ongekend groot. Reden dus ook om een persbericht op te stellen.

Wat Dagblad de Limburger bezielt om het bewuste persbericht rondom dit unieke gegeven te verkrachten mag Joos (Philippen?) weten.

Het bewuste stuk leidde tot veel ophef en we kunnen u zeggen dat de redactie van Dagblad de Limburger vele klachten mocht ontvangen. Het siert de krant dat men 3 reacties plaatst in de editie van dinsdag 27 augustus. Het blijkt echter slechts een greep te zijn uit de vele woedende reacties gevoed uit onbegrip voor zoveel disrespect.

Ook het webmasterteam kreeg namelijk diverse mails welke de Fortuna Sittard fans richten naar de redactie van DdL. Zo ook van fan Ivo Heinrichs:

Geachte heer adriaans.
Langs deze weg wil ook ik me ongenoegen uiten over het artikel horen zien zwijgen van afgelopen weekend .
Vind het ronduit belachelijk dat jullie de fortuna fans zo te kakken zetten in de regionale krant.
Vind het ongepast tegen over de echte hondstrouwe fortuna fans die er elke week staan en zitten.
Ik verwacht dan ook een artikel met excuses aan de altijd loyaale fans van fortuna. Dit gaat te ver en ik zal dan ook niet meer een krant van jullie lezen,kopen of iets in die richting.
Vind dit een grove schande !!!!!!!

Mvg ivo heinrichs
Fortuna sittard fan in hart en nieren

Deze mailwisseling is slechts één van de vele voorbeelden die we mochten ontvangen. Noem het  een aanvulling op de stukjes die de krant wel heeft geplaatst.

Conclusie: Dagblad de Limburger laat zich van zijn slechtste kant zien, en we zouden dit stuk dan ook graag willen afsluiten op een positieve wijze. Een voorbeeld van hoe de pers deze afscheidswedstrijd van een ware held, ook kan belichten! Voor u het  Maasgouwnieuws van Midden Limburg. Een oplage van 12.000 stuks. Ook in het zondagnieuws (heel Limburg en half Brabant !) wordt aandacht geschonken aan deze wedstrijd via deze bijlage op krantformaat. Fantastisch, zo kan het dus ook.

Auteur: Fortuna SC, Edgar Lucassen