Crowdfundingactie voor standbeeld Fernando Ricksen

Een groep enthousiaste jongeren zijn een crowdfundingactie gestart om een standbeeld van Fernando Ricksen bij het Fortuna Sittard Stadion te realiseren. Er moet een bedrag van € 25.000 opgehaald worden. Onder andere Fortuna Sittard, Mark van Bommel, Wil Boessen en Kevin Hofland ondersteunen de actie.

Fernando Ricksen heeft talrijke sportieve hoogtepunten beleefd met Fortuna Sittard, Glasgow Rangers, AZ Alkmaar, Zenith St. Petersburg en het Nederlands Elftal. Hij ging altijd voorop in de strijd en gaf op het veld altijd alles voor zijn club, fans en medespelers. De slopende ziekte ALS maakte vier jaar geleden een eind aan zijn droom om ooit hoofdtrainer te worden van zijn jeugdliefde Fortuna Sittard.

Fernando Ricksen staat voor vechtlust op en buiten het veld. Hij is een doorzetter, doorbreekt taboes en inspireert. Hij gunt de wereld een openhartige blik in zijn privéleven, waarin zijn verbeten strijd tegen zijn ziekte de laatste jaren centraal staat. Fernando zorgt voor gespreksstof, brengt mensen samen, straalt liefde uit en gaat nooit bij de pakken neerzitten. Hoe onwaardig en onmenselijk zijn leven soms lijkt, hij geniet, maar schuilt tegelijkertijd niet voor emoties.

Het standbeeld moet een plek worden waar mensen naartoe komen om herinneringen op te halen aan de glorietijden van Fortuna. Gouden jaren waarin ook Fernando Ricksen een rol vervulde. Waarbij hij het gras opvrat, goals maakte, tikken uitdeelde en incasseerde, maar bovenal hard werkte. Keihard. Laat het een plek worden waar mensen moed uit putten en vechtlust vinden. Waar je  naartoe gaat om troost te zoeken of met elkaar in gesprek te gaan. Laat het een plek worden waar mensen geïnspireerd raken. Een plek voor ons allemaal.

Crowdfunding

Middels crowdfunding moet het beoogde bedrag van € 25.000,- gerealiseerd worden. Een hoogwaardige kunstenaar gaat het standbeeld van 1,40m realiseren. Wanneer het bedrag van € 25.000,-  wordt overschreden wordt er toegewerkt naar een levensgroot standbeeld (€ 35.000,-). Mocht de crowfdfundingactie meer ophalen dan worden alle overige bedragen gedoneerd aan Stichting ALS. Er kan vanaf € 5,- gedoneerd worden. Vanaf € 150,- wordt de naam van de donateur op een aparte muursteen geplaatst. Fernando Ricksen heeft aangegeven kracht te putten uit het initiatief.

www.dreamordonate.com/dromen/statue-fernando-ricksen