Jess Sibilja – Marieke Vanwersch – Loes Plantaz – Sharon Zagar

Charlotte Schings – Vera Wanrooij – Annika Pluijmen

Colette van Aalst – Shirley Kocacinar – Liv Aerts

Wissels:

45′ Jess Sibilja, Charlotte Schings en Marieke Vanwersch eruit voor Jiska Theunissen, Glynis Vromen en Sitha Caessens

65′ Shirley Kocacinar en Colette van Aalst eruit voor Jess Sibilja en Charlotte Schings

80′ Loes Plantaz en Liv Aerts eruit voor Marieke Vanwersch en Colette van Aalst

Dinsdagavond speelde het 1e van onze vrouwen hun laatste oefenwedstrijd voor het begin van de competitie. Op het veld van RKTSV in Aachen-Noord werd er geoefend tegen het vrouwenteam van Alemannia Aachen dat uitkomt in de 1e regionalliga. Na 10 minuten kwam Fortuna op voorsprong doordat Colette van Aalst goed uit de rug van de verdediging wegliep. Shirley Kocacinar gaf een steekpass op maat waarna het voor Colette een koud kunstje was om de keepster te omspelen en de 1-0 binnen te schieten. 8 minuten later liep Colette weer weg uit de rug van de verdediging. Dit keer was het Vera Wanrooij die Colette diep stuurde, waarna Colette de 2-0 binnen schoot. De 2-0 was voor Alemannia het signaal om meer de aanval te gaan zoeken wat tot verschillende goede kansen leidde (schietkans vanaf 10 meter en 2 kopkansen van dichtbij). In de 39e minuut werd de aansluitingstreffer mooi binnen geschoten. De Duitse spits speelde zich, ondanks de dubbele dekking, handig vrij op een meter of 30 van de goal en zag dat Katja Demacker uitkwam. De boogbal liet Katja kansloos.

Na rust zou Fortuna al snel op een 4-1 voorsprong komen. In de 55e minuut profiteerde Annika Pluijmen van dichtbij van een slecht verwerkte corner. 4 minuten later werd Colette van Aalst langs de lijn gestuurd door Annika. De voorzet van Colette was goed en de volley van Liv Aerts was hard en zuiver. 10 minuten voor het einde bepaalde Jess Sibilja de eindstand. Een diepe bal werd door Annika doorgekopt waarna Jess beheerst over de keepster lobte.

Aanstaande zaterdag begint de competitie met de uitwedstrijd naar promovendus Reiger Boys uit Heerhugowaard.

Bron: Fortunasc, Jori Knops