Charlotte Schings – Glynis Vromen – Mayke Ploemen – Loes Plantaz
Annika Pluijmen – Vera Wanrooij – Nadine Hanssen
Sitha Caessens (68′ Maisam Wehbe) – Shirley Kocacinar – Liv Aerts
Doelpunten:
28′ 0-1: Samira Benchamach
57′ 1-1: Liv Aerts
77′ 1-2: Shirley Kocacinar
87′ 2-2: Sabine Verheul
Kaarten:
Geel: Mayke Ploemen en Vera Wanrooij
Zaterdagmiddag was het, zowel voor RCL als Fortuna, aan- of afhaken voor het kampioenschap. Beide teams konden 3 punten goed gebruiken om de eerste plaats binnen bereik te houden.
Fortuna begon, zonder echte kansen te creëren, goed aan de wedstrijd. De eerste kansen waren pas na een ruim kwartier spelen. Eerst was een diepe bal op Sitha Caessens net de diep waardoor RCL-keepster Denise Koorevaar eerder bij de bal was. RCL kreeg de bal niet goed uitverdedigd waardoor Vera Wanrooij vanaf de rechtervleugel voor kon zetten op Nadine Hanssen. Nadine richtte haar kopbal echter in de handen van de keepster.
RCL vocht zich hierna terug in de wedstrijd. Eerst kon Katja Demacker nog redding brengen toen RCL-spits Samanta Stojanovic alleen op de Sittardse goal afliep, maar een minuut later was er toch de achterstand. Samira Benchamach reageerde het snelste op een chaotisch moment. Een lange bal viel stil in het strafschopgebied waarna Samira van dichtbij raak kon schieten.
Fortuna ging niet bij de pakken neerzitten en ging meteen opzoek naar de gelijkmaker. In het restant van de eerste helft leverde dit, op een aantal afstandsschoten na, weinig kansen meer op.
Na rust greep Fortuna meteen het initiatief en zette RCL op eigen helft vast. Na een klein uur spelen was het Liv Aerts die vanaf 18 meter kon schieten en Denise Koorevaar het nakijken gaf. Fortuna nam geen genoegen met een gelijke stand en bleef aanvallen. RCL kon een achterstand in eerste instantie nog voorkomen door een boogbal van Liv Aerts van de lijn te koppen, maar 13 minuten voor tijd was er toch de verdiende voorsprong. Shirley Kocacinar plaatste de bal in de korte hoek achter de keepster. Vlak voor tijd kreeg Shirley een uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen. Ze omspeelde de RCL-verdedigster en keepster maar haar schot spatte uit elkaar op de kruising. In de tegenaanval kreeg RCL een vrije trap die hoog de 16-meter in werd getrapt. Sabine Verheul, een paar weken geleden nog teamgenoot van Nadine Hanssen, kreeg veel ruimte en kon van dichtbij de 2-2 achter Katja Demacker koppen.
Omdat Buitenveldert niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen RKHVV blijft het ongekend spannend in de Topklasse en doen onze dames nog gewoon mee om het kampioenschap.