De Analyse: Psv Eindhoven – Fortuna Sittard : 5-0

In samenwerking met Voetbaluitslagen.com verzorgen we een korte analyse van de gespeelde wedstrijden van Fortuna Sittard. Veel plezier!

Fortuna Sittard kende zondag een kansloze middag in Eindhoven. De Limburgers gingen met 5-0 onderuit tegen PSV. Clint Essers moest na ruim een half uur al het veld verlaten, nadat hij zijn tweede gele kaart had ontvangen. Luuk de Jong kwam driemaal tot scoren, terwijl Gaston Pereiro en Cody Gakpo één keer het net wisten te vinden.

Connecties tussen de clubs
Het was een speciale wedstrijd voor meerdere aanwezigen. Trainer Mark van Bommel was tussen 1992 en 1999 actief voor Fortuna Sittard, terwijl assistent-trainer Kevin Hofland tussen 2000 en 2004 in het shirt van PSV speelde. Het tweetal speelde in totaal zeven jaar samen en groeide in die tijd uit tot vrienden.

1e helft weinig actie.
In de basisopstelling van Fortuna Sittard was één opvallende naam te vinden, Andrija Balic maakte zijn de debuut. In de achtste minuut ging de Kroaat gelijk in de fout, waardoor Pereiro tot scoren kwam. Enkele minuten later leken de Eindhovenaren met tien man verder te moeten na een harde overtreding van Donyell Malen, echter werd de overtreding van achter met geel bestraft. Het was Fortuna Sittard dat even later een speler van het veld gestuurd zag worden. Essers kreeg zijn tweede gele kaart na een handsbal en mocht gaan douchen. PSV was in de eerste helft de bovenliggende partij, maar dankzij een escalerende doelman Alexei Koseley mochten de ploegen met een 1-0 tussenstand aan de thee.

Hutten
In het begin van de tweede helft leek Lars Hutten hard op weg naar de gelijkmaker. De Fortuna-speler zag zijn sterke actie geblokt worden door Gakpo. Enkele minuten later was het aan de andere kant wel raak, aanvaller Luuk de Jong kopte zijn honderdste treffer voor de Eindhovense club binnen. Twee minuten later wist Gakpo met een goede individuele actie de 3-0 op het scorebord te zetten. In het laatste kwartier van het duel kwam PSV nog twee keer tot scoren via De Jong.

Ranglijst
PSV wist door de overwinning weer op vijf punten voorsprong te komen op achtervolger Ajax. De Amsterdammers wisten op zaterdagavond al met 6-0 te winnen van VVV Venlo. Fortuna Sittard is terug te vinden op de twaalfde plaats, de voorsprong op nummer zestien FC Emmen is slechts twee punten. Aanstaande zondag (12:15 uur) zal Fortuna Sittard een belangrijk thuisduel spelen tegen Excelsior.