De kater na D-Day.

Sja. Zondagochtend, de dag na D-Day. Ik kan niet ontkennen dat teleurstelling toch de meest dominerende emotie is die zich van mij meester heeft gemaakt. Natuurlijk waren er ook de hoogtepunten.  Bovenaan dat lijstje van pluspunten staat bij mij de heerlijke sfeer op de markt waar honderden Fortuna fans de terrasjes opvrolijkten. Het deed me weer even denken aan de jaren negentig sferen, toen het wel normaal was dat de Fortuna songs uit de boxen van de Sittardse cafes schalden.Top was ook de sfeeractie van de TGV, die een Sittardse slager afbeelden die op het punt stond het duitse everzwijntje naar de andere wereld te helpen. Roda had er (uiteraard?) geen antwoord op, het kwam niet verder dan een duitse vlag met Kirchroa erop geschreven. Daar staat tegenover dat het uitvak op uiterst correcte wijze inhoud gaf aan het eerbetoon aan Fernando Ricksen. Daarmee hebben we ook  meteen het laatste echte hoogtepunt van deze D-day: de opening van de Ricksen tribune.

Het uiterst povere veldspel kwam namelijk behoorlijk hard aan. Natuurlijk mag je van een BVO verliezen die vier keer zoveel geld mag uitgeven (ze komen dit jaar net zoveel geld tekort als onze hele begroting!). Zij hebben spitsen op de bank zitten die wij niet kunnen betalen. Neen, het verlies was -eerlijk is eerlijk- wel min of meer ingecalculeerd, maar de wijze waarop vond ik onthutsend. Binnen 10 minuten was het al beslist. Fortuna kwam geen seconde in het spel. In tegenstelling tot anderen denk ik niet dat die van Kerkrade nu zo heel goed speelden, het is simpelweg het gebrek aan kwaliteit in ons elftal. Dit uiterst povere voetbal heb ik namelijk ook bij de andere wedstrijden dit seizoen gezien. Het veldspel lijkt heel wat, maar de bal moet vroeg of laat wel een keer richting goal en het liefste in het netje.

Na precies een uur voetballen hield mijn Derby Day dan ook op en ik besloot naar huis te gaan. Soms moet je afstand nemen om je emoties onder controle te houden, een les die blijkbaar (zie ik nu op L1) nogal wat andere stadionbezoekers ook mogen aanleren. Dom, dom, dom!!!!!!!!

Enfin, terug naar mijn kater en mijn grootste zorg. Nul goals gescoord in al onze thuisduels. Met dit team spelen we mi voor de laatste 5 plaatsen en dat kan Fortuna niet aan. Er zal geen protest komen, maar de geest gaat dan uit de fles en dan spelen we “verliespotjes tegen Almere thuis voor 1.425 toeschouwers.” Daar zit echt mijn zorg en de basis van mijn teleurstelling op zondagochtend. Hopelijk heb ik volledig ongelijk en pakken we vrijdag drie punten met heerlijk voetbal…….

Om dit stuk niet te katerig af te sluiten bijgaande de foto’s van de hoogtepunten die er ook waren…

Kiprich