De wekelijks beleving van Jaapie

Precies een week geleden stonden we met zijn alle op de velden van VV Sanderbout te wachten op onze trots. Hopend op misschien al een testspeler, werden we verast met Gino Facena. Doordat Kooistra niet aanwezig kon zijn, mocht Gino (bij) de training geven/helpen. Jammer genoeg waren er nog geen nieuwe spelers te zien, of toch… Ferry de Regt, misschien dat sommige hem over het hoofd hebben gezien maar hij was wel degelijk aanwezig.

Ook zijn de contracten van (super) Kaya en Mert verlengd waardoor zij ook weer op de training verschenen. De training begon met de gebruikelijke rondo en kabbelde rustig voort. Langs de kant werd er weer het nodige (bij)gekletst, over de (nodige) versterkingen gepraat en gelachen. Alle aanwezige supporters werden beloond met een heerlijk stukje vlaai en thee of koffie. Al met al zou je zeggen een geslaagde dag. Toch bleek dit wel wat tegen te vallen doordat de meeste mensen voor de eerste training toch wel stiekem gehoopt hadden op een aanvaller, hetgeen waarmee Fortuna heel hard bezig is en wij met ons alle ook veel vertrouwen in moeten hebben.

In de volgende dagen raakte het forum zoals gebruikelijk ook weer besmet met het transfervirus, hetgeen natuurlijk al langer aan de gang was. Ook laaide de discussie over onze ex-aanvoerder Ramon Voorn weer op, dit verhaal komt hopelijk snel ten einde zonder dat het nadelig is voor beide partijen. Ik wil Ramon wel alvast bedanken voor alles wat hij in Sittardse dienst heeft gepresteerd. Op maandag kwamen de beloofde testspelers aan met onder meer Lars Hutten. Na 2 dagen werd testspeler Bilican te licht bevonden en kwam oude bekende Cevik voor hem in de plaats. Fortuna toonde ook deze week weer eens dat het bedrijfsleven steeds meer achter ze staat, door een mooie sponsordeal met Hansen Dranken en Alfa Bier aan de buitenwereld bekend te maken. Wij hopen dat we menig glaasje bier profijt hiervan zullen hebben.

Ook werd zoals al eerder verwacht bekend dat er weer een bus zal gaan naar RW Oberhausen. Ik zou jullie alle willen adviseren om mee te gaan, voor een hele mooie belevenis verwijs ik jullie dan ook graag naar het nieuwsbericht! Na het eerdere afhaken van Harald en Niels waren het nu Marco en Nort van team Radio Fortuna SC. Zeer spijtig om deze jongens te zien vertrekken, ik luisterde altijd graag naar de mooie uitzendingen van o.a. “D’n Hoeskamer in Boches” waar altijd mooie gesprekken uit kwamen.

Tot slot werd ook nog de traditionele eerste wedstrijd tegen SVM afgelast, jammer maar de gezondheid van de spelers, staf en supporters gaat voor en de wedstrijd zal verplaatst worden naar 24 juli. Op naar een nieuwe week die hopelijk tot veel goed nieuws voor os clubke zal leiden.

Ik zou iedereen die dit leest graag willen oproepen een reactie achter te laten over dit column/ verslag over deze week, zodat ik mezelf kan verbeteren en er volgende week een nog mooier column staat.

Bij voorbaat dank!

Auteur: Jaapie

(ingezonden column)