Den Bosch uit. Alleen presteren telt!

Fc Den Bosch – Fortuna Sittard. De openingspartij van het nieuwe seizoen is geen gewone wedstrijd. No way. Alhoewel de neutrale toeschouwer het affiche waarschijnlijk zal classificeren als een gemoedelijk “potje ballen” tussen twee –te ver afgezakte- zuidelijke teams, is de werkelijkheid een stuk interessanter en spannender. Veel spannender.

50 shades of grey.
Dit seizoen moet , en zet u gerust in gedachten een dikke streep onder het woord “moet”, namelijk de opleving van een positief seizoen gaan worden die het ronduit dramatisch seizoen 2014-2015 naar de achtergrond moet zien te drukken. En dat is echt nog niet zo makkelijk. Het schijnt -gebaseerd op het hoge Sm gehalte- dat de nieuwe bestseller van “50 shades of grey” namelijk ons seizoen 2014-2015 als achtergrond decor gaat pakken ;). Daar waar de neutrale toeschouwer al enkele seizoenen geleden het stadion in Sittard maar moeizaam wist te vinden, daar haakte vorig seizoen ook een deel van de echte hondstrouwe aanhang bij uit,- en thuiswedstrijden af. Een deel van de afgehaakte aanhang zal dit seizoen dus door prestaties op het veld overtuigd moeten worden, want woorden mogen dan spannend zijn in romans,  ze helen geen wonden. Dat moeten daden doen

Echt wel reële hoop op voorspoed.
In dat kader schijnt er toch wel degelijk een flinke zonnige streep van hoop door de sluierbewolking. Fortuna Sittard heeft onder inspirerende leiding van Martin Masset en Rene ter Borgh het tij toch echt weten te keren. Er is voor Fortuna Sittard standaarden boven gemiddeld geïnvesteerd in de selectie. Met behoud van enige zelfspot konden we wel eens de beste as van de laatste tien jaar op het veld hebben staan!!!

Met Superman Kaya, topscoorder Roel Janssen, nieuweling de Reght, spelverdeler Mert, aanspeelpunt Lekesiz en mijn nu al persoonlijke favoriet Lars Hutten hebben we echt een stevige ruggengraat. Een ruggengraat waar anderen op kunnen bouwen. Van Schroijen mag daarbij geacht worden dat hij ook op top eerste divisie niveau moet kunnen acteren. Dan hebben we dus al zes a zeven boven gemiddelde spelers, welke aangevuld worden uit een interessante pool van nieuwelingen en talenten.

Kan Briels zijn snelheid om gaan zetten in daadwerkelijke effectiviteit? Kan ex-international Bob Vankan van “talentvol jungske” een echte meneer worden? Hoe goed zijn (ex-Nec speler) Youri Loen en Fafiani, kan Ted de Man de stap van “Talent takes control” naar de juupliek maken en wat kan een fitte Tim Janssen voor het team betekenen? Zijn Dengering en Ter Borgh dit seizoen in staat om naast hun waardevol optreden ook de slordigheden uit hun spel te krijgen? Essentiele vragen die binnen een maandje of twee voor het merendeel beantwoord kunnen worden, te beginnen met dus de spannende uitwedstrijd in en tegen Den Bosch.

Bosche Bollen zwaar op de maag?
De situatie van Fc Den Bosch is redelijk vergelijkbaar met die van Fortuna Sittard. In een net te groot jasje zijn de sportieve resultaten te mager, waarbij de Brabanders vorig seizoen ronduit teleurstellend 16e werden. “Dat moet beter”, vond het bestuur van de blauw-witten. Zo wist men Niek Vossebelt (Fc Emmen) naar FC Den Bosch te halen om één van de dragende spelers op het middenveld te worden. De nieuweling ziet voor de plaatselijke trots een rol net onder de top van de eerste divisie weggelegd. „NAC is titelkandidaat nummer één. En daarachter komen Go Ahead Eagles, Sparta en VVV-Venlo en wij gaan plekje nummer 5.” aldus een optimistische Vossebelt.

De opstellingen.

Opstellingen, taktiek en andere technische zaken laat ik met veel plezier over aan de kenners die we gelukkig met grote regelmaat talrijk op dit forum mogen aantreffen. Zonder enige pretentie hierbij dan ook de vermoedelijke opstellingen.

Anthony Lurling en Bassou Boulghalgh ontbreken in de Brabantse selectie wegens blessures. Sven Verlaan is er wel bij, maar was deze week ziek en zal mogelijk op de bank beginnen. Maarten Boddaert is zeker van een basisplaats nu hij de aanvoerdersband heeft gekregen. Verder kan Van Eck met zijn selectie, die nog werd uitgebreid met Arda Havar en Juan Serrano, alle kanten op.

De vermoedelijke opstelling van FC Den Bosch:
Heemskerk; Disveld, Hofstede, Maatsen, Van der Winden; Boddaert, Belterman, Vossebelt; Esajas, Pozder, Zeldenrust.

Fortuna Sittard zal met vrijwel dezelfde spelers aantreden als het team dat op de Open Dag met 2-0 van Haarlem wist te winnen. Afgaande op de training is de vermoedelijke 4-4-2 opstelling van Fortuna Sittard:
Kaya – Dengering – Mares – R. Janssen – Schooijen – Briels – Ter Borgh – Loen – Mert – Lekesiz en Hutten

Wij wensen alle spelers en supporters een winnende uitwedstrijd toe. Fok 50 shades, er zijn maar twee kleuren: Geel-groen!!!!

Hup Fortuna. Kick some ash!

N.B.: Alle kaarten voor de buscombi zijn uitverkocht!

Kiprich