Derby Time: de (on)zin van de Voorverkoop

Voetballiefhebbers uit de hele provincie kijken al weer enige weken uit naar de enige Zuid-Limburgse derby van Nederland: F ortuna Sittard – MVV Maastricht. Onze clubleiding betitelt deze derby als ‘de wedstrijd van het jaar’ en eerlijk gezegd is dat deze ook. Winnen van die Sjengen kan een seizoen maken of breken.

Fortuna Sittard wenst zich deze Limburgse derby van haar beste kant te laten zien en haalt in aanloop naar de derby ouderwets groots uit met een Fortuna Sittard krant en vele aanplakbiljetten sieren het straatbeeld. Onze club verwacht een zeer vol stadion (!?) en roept iedereen op om vooral tijdig haar kaarten te kopen. Op de wedstrijddag zelf blijven de kassa’s vanwege veiligheidsaspecten gesloten.

Of de trouwe supporters van Fortuna Sittard echter weer massaal naar het stadion gaan komen valt nog te bezien. Nogal wat supporters pikken het namelijk niet langer meer behandeld te worden als crimineel, te moeten kijken naar een nep competitie met niet geïnteresseerde jeugdploegjes, een wedstrijdschema dat net zo vaak veranderd als het nivelleringsbeleid van de VVD, hebben geen zin meer in de schieronmogelijke door-de-weekse voorverkooptijden, complexe registratieprocedures en kaartjes verhogingen.

Deze trend is niet alleen zichtbaar binnen Fortuna Sittard, maar ook Mvv fans lijken zich niet langer te verdrinken in de ” onvoorwaardelijke liefde”. Dit gezien de eerste signalen dat hun voorverkoop ook ergens stagneert rond de 400 kaarten.

Enfin, voor ons trouwe supporters maakt het voorlopig niets uit. Wij zullen op Vrijdag weer tijdig de kroegen gaan opzoeken en ons voorbereiden op een treffen met Mvv. Voor diegene die nog kaartjes wil kopen, dat kan nog in het supportershome van ons Offermans stadion:

Woensdag 2 oktober: 19.00 uur t/m 21.00 uur
Vrijdag 4 oktober 2013: 12.00 uur t/m 17.00 uur

Radio Fortuna zal deze wedstrijd niet verslaan (allen luisteraars zitten immers al in het stadion 🙂 ).

Auteur: Fortuna SC