Diemers aan kop aan MVP klassement

De eerste zeventien speelrondes én drie bekerwedstrijden zitten erop. Wekelijks hebben jullie je gestemd uitgebracht op de drie uitblinkers. Per linie maken we de balans op van het aantal MVP-punten.

Doelmannen
Aleksei Koselev – 15. Doelman Koselev kent een prima eerste seizoenshelft. In het begin van de competitie was nog niet iedereen overtuigd van de kwaliteiten van de doelman, maar momenteel is Koselev zeer geliefd bij alle Fortuna supporters. Vier keer werd Koselev zelfs verkozen tot MVP.
Aykut Özer – 1. Met Özer in het doel wist Fortuna promotie naar de Eredivisie te bewerkstelligen. In de Eredivisie moet Özer genoegen nemen met een plekje op de bank. In de bekerwedstrijden, tot op heden drie, begint Özer onder de lat. Dit doet hij verdienstelijk.

 

Verdediging
Clint Essers – 1. In de Jupiler League was Essers een prima back voor Fortuna. In de Eredivisie heeft de door Fortuna opgeleide Essers het zwaar. Regelmatig kreeg Essers de kans om zich te bewijzen, maar hij lijkt momenteel na Ninaj en Ciranni de derde rechtsback in de rangorde te zijn. Tegen Vitesse speelde Essers een sterke wedstrijd, wat hem toch nog een puntje oplevert in het klassement.
Alessandro Ciranni – 0. Afgelopen zomer kwam Ciranni over van MVV. Hij leek de strijd om de rechtsback positie gewonnen te hebben van Essers, maar momenteel lijkt Eijer Ninaj de voorkeur te geven op rechtsback. Waar Ciranni aanvallend vaak erg sterk is, laat hij verdedigend toch nog teveel steken vallen.
Wessel Dammers – 2. Afgelopen seizoen behoorde Wessel Dammers tot een van de steunpilaren van Fortuna Sittard. In het MVP klassement hoefde hij alleen Perr Schuurs en Lisandro Semedo voor zich te laten. In de Eredivisie heeft Dammers het een stuk moeilijker. Al lijkt Dammers de laatste weken steeds beter aan het niveau te wennen. Zijn enige twee MVP punten kreeg hij in de bekerwedstrijd tegen SC Cambuur.
Branislav Ninaj – 2. In het begin van het seizoen keek Ninaj vaak vanaf de bank toe, maar (mede door een blessure van Heerings) hij speelde zichzelf in de basis. De laatste wedstrijden zien we Ninaj niet centraal in de verdediging, maar aan de rechterkant. Dit doet hij verdienstelijk. Wellicht weet Ninaj in de tweede seizoenshelft nog wat punten te sprokkelen.
Kai Heerings – 0. Heerings vormde gedurende de seizoensstart het hart van de defensie samen met Dammers. Mede door een blessure verloor Heerings zijn basisplaats aan Ninaj. Met het uitwijken van Ninaj naar de rechterkant kan Heerings de laatste weken weer op een basisplaats rekenen.
Mica Pinto – 4. In het begin van het seizoen moest Mica Pinto de concurrentiestrijd voor de linksback plek aangaan met Ospitalieri. Even leek Ospitalieri het vertrouwens van Eijer en Hofland te hebben gewonnen, maar al snel veroverde Pinto zijn plek. De laatste wedstrijden wist Pinto een goede indruk te maken, wat hem tweemaal twee punten opleverde in het MVP klassement.
Marco Ospitalieri – 0. Ospitalieri heeft de strijd van Pinto verloren. De back maakt voornamelijk minuten voor Jong Fortuna en staat nog droog in het MVP klassement.
Ruben Ramirez – 0. Hij kwam op huurbasis over uit Venezuela, maar hoeft niet te rekenen op minuten in het eerste van Fortuna. Bij jong Fortuna maakt de huurling ook nog geen erg overtuigende indruk.

Middenveld
Jorrit Smeets – 2. De Limburger kan lang niet altijd rekenen op een basisplek, maar als hij speelt valt hij op door zijn strijdlust. Voetballend behoort Jorrit absoluut niet tot de betere, maar zijn inzet compenseert veel. Tegen Excelsior en Zwolle verdiende hij een puntje voor het MVP klassement.
Ahmed El Messaoudi – 15. In de eerste weken van het seizoen was el Messi de grote uitblinker van Fortuna. De middenvelder kreeg een kleine terugval, maar heeft ondertussen zijn basisplek heroverd. In het MVP klassement staat hij op een tweede plek.
Mark Diemers – 28. Mark Diemers is de grote relevatie van Fortuna. De gehele eerste seizoenshelft presteert Diemers consistent zeer goed. Hij leidt het MVP klassement met een ruime voorsprong.
Jose Rodriguez – 9. De Spaanse huurling uit de Real Madrid jeugd wist in het begin van het seizoen niet te overtuigen. De laatste weken lijkt Rodriquez steeds beter te worden én begint hij punten te sprokkelen in het MVP klassement.
Lars Hutten – 3. Een geliefd speler onder vele supporters. Hij kreeg nog niet heel veel minuten, ondanks dat hij in de laatste twee competitieduels aan de aftrap verscheen. In de bekerwedstrijd tegen Helmond Sport had hij een groot aandeel in de 0-5 overwinning. Dit leverde hem drie MVP punten op.
Bo Breukers – 0. Wellicht de enige echte Fortunees van de huidige selectie. Breukers is van jongs af aan groot Fortuna supporter. Bij Jong Fortuna laat Bo zien goed te kunnen voetballen, maar voor het eerste bleef het bij twintig minuutjes tegen Helmond Sport.
Amandou Ciss – 0. Amandou Ciss werd gepresenteerd als groot talent. Hij heeft nog niet vaak de kans gekregen om iets van zijn talent te laten zien in het eerste. Ook Ciss moet zich voorlopig bewijzen in het tweede elftal.

Voorhoede
Lisandro Semedo – 1. De speler die wellicht het meest teleurstelt aan de zijde van Fortuna. Vorig seizoen nog een van de grote uitblinkers, waarin hij tweede eindigde in het MVP klassement. Dit seizoen zien we zelden iets terug van de Lisandro Semedo van vorig seizoen.
Andrija Novakovich – 12. Ondanks dat hij een aantal wedstrijden moest wissen vanwege een blessure, scoorde hij al vier doelpunten en behaalde 12 MVP punten. Hij was even zijn basisplek kwijt aan Stokkers, maar de laatste weken vormt het duo een koppel in de spits.
André Vidigal – 5. Vorig seizoen vaak een uitblinker, dit seizoen een stuk minder minuten. In de competitiewedstrijd tegen Vitesse werd hij verkozen tot MVP. Ook het uitduel met Helmond Sport leverde André Vidigal twee puntjes op.
Lazaros Lamprou – 10. De Griek Lazaros Lamprou was de laatste zomerse versterking van Fortuna Sittard. Lamprou laat bij vlagen zien ontzettend goed te kunnen voetballen. Tegen FC Emmen en De Graafschap werd Lamprou verkozen tot MVP. In een aantal andere wedstrijden kozen jullie hem als nummer drie.
Fin Stokkers – 11. Fin Stokkers kwam in het begin van het seizoen nauwelijks in actie. Een blessure van Novakovich hielp Stokkers aan minuten, ondanks dat Hutten in eerste instantie de voorkeur kreeg. Stokkers scoorde vijf doelpunten, waarvan één in de beker. De laatste weken vormt hij met Nova een koppel in de spits.
Gavin Vlijter – 0. Gavin Vlijter kon in de eerste drie wedstrijden rekenen op veel minuten. Tegen PSV begon hij zelfs in de basis. Het seizoen van Vlijter kwam opnieuw treurig ten einde, opnieuw scheurde hij zijn kruisband.

 

Geef een reactie