Dordrecht – Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft in het uitduel met FC Dodrecht verzuimd een punt mee terug te nemen naar Sittard. De ploeg deed 90 minuten lang weinig onder voor de Schapenkoppen , maar concentratieverlies op twee cruciale momenten zorgde voor een 2-1 nederlaag.

De gastclub, met Marc Mboua voor het eerst in de basis, begon scherp aan de wedstrijd en via Marcus Rychlick en Ramon Voorn kreeg Fortuna ook een paar kleine kansen. In de tiende minuut was de eerste doelpoging van FC Dordrecht echter meteen raak. Doelman Wintjens lostte een vrije trap, waarna Muhamadu tussen drie Fortunezen in de 1-0 ‘mocht’ scoren.

Fortuna toonde zich strijdbaar en vier minuten na de openingsgoal stonden beide ploegen alweer gelijk. Mboua stond op de juiste plaats toen de Dordtse verdediging een voorzet van Ramon Voorn niet goed wist te verwerken. Niet veel later had diezelfde Voorn de 1-2 op zijn voet, maar doelman Doedee redde. Taktak schoot een vrije trap maar rakelings over.

Terwijl de 1-2 in de lucht hing, ging het toch weer fout aan Fortuna-kant. Een afgeslagen vrije trap werd door niemand opgepikt, waarna Versluis via een Sittards been voor een tweede maal FC Dordrecht op voorsprong zette.

In de tweede helft gebeurde er opvallend weinig voor beide doelen. Toch kreeg Fortuna nog twee keer de kans om een gelijkspel uit het vuur te slepen. Rychlick faalde echter alleen voor Doedee in de afwerking, terwijl een volley van Voorn de doelman vond. De Dordtenaren speelden op dat moment al met tien man, omdat vlak voor tijd John Verhoek een elleboog had gegeven aan Rick Geenen en hiervoor logischerwijs rood had gekregen.