Fans Fsc : beste wedstrijd in tien jaar!

”Zo lang ich nog in laeve bèn, bin ich eine Fortuna fan! “ Een prachtige song die natuurlijk ook op u en uw webmasterteam slaat. Het lijkt daarbij dat de slechte jaren de onderlinge broederschap alleen maar sterker hebben gemaakt, maar een keer een goed seizoen zou eenieder toch wel eens deugd doen. Gespannen werd er door de supporters dan ook naar de eerste thuiswedstrijd uitgekeken. Op FH was al enkele weken een positieve sfeer, maar de meeste diehards zijn door ervaring wijs geworden en besloten te wachten tot er resultaten zouden komen. Na Sparta uit (met aardig voetbal verloren) en de afslachting (5-1) tegen Agovv is het moeilijk de vulkaan van trots en optimisme niet tot ontlading te laten komen. Ook uw webmaster heeft moeite de realiteit van de dag (pas 2 wedstrijden gespeeld) te willen zien, maar na tien jaar ellende is zo’n fantastische seizoensopening dan ook wel overweldigend! “ Dit wordt ons seizoen!”

De aanwinsten blijken dit jaar ook echt aanwinsten te zijn. Diaz op links is gewoon een technisch begaafde speler met een goede trap in de benen. Zijn eerste goal was technisch superieur en zijn doorzetten en passeeracties getuigde van veel zelfvertrouwen. Achter hem speelde een zeer gedreven Stolte. Voor deze speler is dit seizoen cruciaal. Hij moet laten zien wat die kan, anders zit zijn carrière op het hoogste niveau in het slop. Zijn invalsbeurt tegen sparta was al veelbelovend, maar tegen Agovv was hij een ware plaag voor de rechterkant van de Gelderlanders. Een briljant goede wedstrijd met als kroon de goede assists en de halve goal. Volgende week tegen Emmen zal hij die hunnebedbouwers eens laten zien welk taltent zij hebben laten verpieteren! De derde aanwinst speelde centraal. De architect van het nieuwe Fortuna. Zijn passing is vrijwel foutloos en zijn balsnelheid zorgt simpelweg voor druk op de tegenstander. Daarnaast scoort Scheelen, want daar hebben we het natuurlijk over, op randje zestien vrij gemakkelijk. Tegen Agovv maakte hij de meest cruciale van de avond: 2-1 vlak voor de thee. De vierde aanwinst, onze eigen jeugdspeler Hoessen liet zien waarom hij zo populair was onder de jeugd in Engeland, Het is de meest technisch begaafde spelers in onze selectie, een speler waarvoor je naar het stadion wil komen. Jammer dat hij geen goaltje kon meepikken. Zijn rendement mag nog iets meer worden, maar na twee wedstrijden is wel duidelijk dat we eindelijk ook eens via rechts dreiging hebben, heerlijk!

Dan het centrum. Met wie zullen we beginnen? De coole Dreesen of de net zo coole Gommans? Beiden speelde een hele degelijke pot en deden precies waarvoor ze in het veld stonden. De ene was een rots in de (matige) branding en de andere was het succesvolle eindstation van enkele prachtige aanvallen. Met het gezicht naar de goal blijft Harrie een klasbak en met twee mooie doelpunten is er vast een last van hem afgevallen. Om het rijtje van aanwinsten te complementeren, dorpsgenoot Wagemakers speelde onopvallend goed en is mi met Ricksen en Gommans de leider in dit nieuwe team.

Behalve voor al die duizenden fans die de wedstrijd in het stadion, thuis of op vakantie hebben gevolgd, ben ik ook met name super blij voor al die vrijwilligers die Fortuna Sittard groots maken. Op Noord was de sfeer bij de tappunten echt super en ook de fanshop was echt uniek. Deze mensen maken het verschil tussen kleurloos zijn of toppie! Maar eigenlijk was mijn gedachte na de 5-1 bij één man: Wil Meijers. De man die de strijd tegen Erkens en de waanzin heeft gewonnen door de gewone man meer invloed te geven. De man die vindt dat je als fan met respect behandeld dient te worden. De man die bier in het stadion toestaat, die van nature een familie sfeer weet te maken, die stewards weer behulpzaam heeft laten worden, die de boekhouding weer beheersd heeft weten te krijgen en die de organisatie stapje voor stapje beter maakt. Die man wist hoe belangrijk de eerste thuiswedstrijd was voor de verkoop van business en supporters stoeltjes. Voor hem ben ik het meest blij dat Fortuna Agovv heeft afgeslacht in een wreed fantastische wedstrijd. Flank voetbal, pasjes over 40 meter die aan komen, combinatie’s , doelpunten..alles was er! Wil..deze openings wedstrijd is voor jou! !.. je hebt het dik en dik verdiend!

Volledig in de geest van “One Fortuna, One Family” levert FH ook weer haar bijdrage door een sfeerrapportage van de Fortuna familie te plaatsen. Zo lang ich nog in laeve bèn, bin ich eine Fortuna fan!

Webmaster Kiprich

The Boyz from Meersje en Sjummert met hun nieuwe fantastische tattoe

De Witte met zijn kroost en..orginele Lu shirt!

Welkom bij Fortuna!!!

“zeg ken jij de Mosselman, de Mosselman..hij komt uit… Thorn” (of daar in de buurt 😉 )

Tweede kans van de wedstrijd

zien ook deze boyz

Wat een Familie!

In de rust ff bijtanken.. cu Syl! nn..facebook deze man 🙂

De nieuwe fanatieke kern komt eraan!

3-1, de wedstrijd is beslist!

Deze die-hards zijn ook veelvuldig uit en thuis te zien!

Net zoals deze levensgenieters 🙂

5-1…we kunnen het maar niet bevatten..sjiek is mich det!

Boe is det feeske !

Nieuwe helden, nieuw seizoen..en nieuwe HOOP!

hee, hee, hee, heee

Tijd voor een indrukwekkende afterparty…..

Op Harrie..gezondheid manne!

Deze twee waren ook vaak bij de tapkraan te vinden..

en waarom ook niet he :-).. zo bediend wordne is ff een tijdje geleden.. Fortuna daar kom je voor je plezier!

De Mosselman die, naar het schijnt, met CFS mee rijdt naar Cambuur

Enfin..laat die tap maar lopen.. 5-1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Na een paar pinten teveel kun je dan dit op je lippen tattoo-eren !!

De rolluiken gaan dicht..de broodjes worden verdeeld en sja..wat dan?

We zijn weer de laatste pruiverke..maarre..we kunnen natuurlijk nog een after-after party gaan doen!

Of bij de stewards waar John ons trakteerde op een lekkere Brand! (ps..de man in het midden was van Agovv en zwaar onder de indruk van FSC)

De vrijiwilligers bij Fortuna zijn TOP!

Fortuna fans zijn er in alle kleuren en maten!

Hoofd Steward Caca had het aardig onder controle…(nog 1 tip: cola en fris weg doen en er Leffe voor terug zetten)

en ja..na die after-after party was het tijd om af te sluiten… toch Dames?

en of dat op het veld was zullen jullie nooit te weten komen 🙂