Fortuna op inzet naar volle winst: 2-1

Het weer beloofde een aardige graadmeter te worden voor het thuisduel tegen Heerenveen. Guur, winderig en onvoorspelbaar. Toch wisten een dikke 8000 toeschouwers op zondagmiddag de tribunes van Fortuna Sittard te vinden. Ze zagen een technisch matige wedstrijd van beide elftallen, maar de inzet en de uiteindelijke overwinning maakte alles goed.

Fortuna Sittard startte de wedstrijd met de volgende opstelling: Alexei Koselev, Martin Angha (45’ Clint Essers), Branislav Ninaj, Wessel Dammers, George Cox, Tesfaldet Tekie, Alex Carbonell (67’ Leandro Fernandes), Felix Passlack, Amadou Ciss, Vitalie Damascan (80e Rasmus Karjalainen) en Mark Diemers.

Al vroeg in de wedstrijd kwamen de Friezen via een doelpunt Van Bergen op voorsprong. Cox werd in zijn rug eruit gelopen en de rappe flank speler scoorde behendig. Het was een enorm domper en Fortuna Sittard dreigde in deze fase te bezwijken. Na een kwartier spelen zat het Fortuna Sittard echter mee. Passlack was er rap bij om een fout – na goed jagen van Fortuna Sittard- af te straffen en Fortuna Sittard op gelijke hoogte te brengen. De hard werkende Damascan kreeg na een half uur spelen een kansje, maar hij slaagde er niet in om doelman Bednarek te passeren. Voetballend was Heerenveen in de eerste helft de betere ploeg, maar de slotfase van de eerste helft was duidelijk voor Fortuna.

In de tweede helft kwam Fortuna Sittard met meer overtuiging uit de startblokken.  Meer lef, meer zelfvertrouwen en nog iets meer inzet. Het leidde niet direct tot meer kansen, die kwamen er pas nadat Fernandes in viel. De huurling van Juventus zag zijn buitenkant-rechts-balletje tot corner verwerkt worden. Het gaf de Fortunezen duidelijk meer moed.

Fortuna werkte zich een slag in de rondte. Ciss, Passlack, Tekie en een foutloos spelende Essers sleurden het team door de modder naar voren. Het leidde tot de beste fase van Fortuna. De inzet werd beloond. Branislav Ninaj was als eerste bij de bal na een vrije trap van George Cox. Bednarek keerde de inzet, maar via het lichaam van Sven Botman verdween de bal alsnog in het doel.: 2-1!!

Mark Diemers was kort daarna nog dicht bij een derde treffer. Hij schoot met rechts echter net voorlangs. Espejord kreeg in de toegevoegde tijd nog een enorme kans op de gelijkmaker, maar kopte in volledig vrijstaande positie op de buitenkant van de paal. De thuisploeg hield de voorsprong vast en pakte daarmee vanmiddag 3 zeer belangrijke punten in de strijd om lijfsbehoud in de Eredivisie

Aanstaande vrijdagavond 20:00 uur speelt Fortuna Sittard in Almelo tegen SC Heracles. Op zaterdag 8 februari om 20:45 uur staat het belangrijke thuisduel tegen FC Emmen op het programma.