Fortuna Sittard – FC Eindhoven: 0-1

Fortuna Sittard speelde op vrijdagavond 4 november 2011 alweer de 12de competitiewedstrijd van het seizoen 2011-2012. Tegenstander in eigen Trendwork Arena FC Eindhoven. De Brabanders mochten op voorhand de sensatie van het lopende seizoen genoemd worden. Na 11 speelrondes en 23 punten(!) scheidden slechts 3 winstpunten de koppositie in de Jupiler League.

De blauw-witten uit de lichtstad konden zich in de strijd om het kampioenschap in Sittard-Geleen dan ook geen misstap veroorloven. Fortuna Sittard? Onze ploeg kent haar eigen doelstellingen dit seizoen. Plek 9 betekent na-competitie en iedereen binnen de club is ervan overtuigd dat deze positie behaald kan –en dus moet- worden.

Trainer Wim Dusseldorp koos tegen het sterker geachte FC Eindhoven deze vrijdagavond dan ook voor een relatief behouden basiselftal.

Wintjens

Wagemakers – Dreesen – Jansen – Geenen

Scheelen – de Boer – Ricksen – Stolte

Hoesen – Diaz

Een Jupiler League waardig elftal!

Benieuwd naar hetgeen de avond zou brengen brachten vele Fortuna fans hun uurtjes voor het treffen met de Brabanders door in de kroeg. Café Brand Taveerne, café de Gats en het supportershome bleken geliefde plekjes. Ondanks de teleurstellende plek op de ranglijst (plek 14) zaten de gemoederen er goed in.

FC Eindhoven favoriet? Het zal wel, om met de woorden van voormalig Oranje speler Fernando Ricksen te spreken: in Sittard valt niks te halen!

De eerste minuten van de wedstrijd zagen de 3.524 aanwezige supporters een goed combinerend FC Eindhoven en een afwachtend Fortuna Sittard. De eerste kansjes van de wedstrijd waren echter voor de thuisploeg. FC Eindhoven kwam simpelweg niet door ‘de kerstboom’ tactiek van Wim Dusseldorp. Tot de 17de minuut.  Een aanval over links, geklungel in de verdediging en de bal plots voor de vrijstaande Vansimpsen: 0-1.

Na de openingstreffer verwachte het Sittardse publiek een aanvallend Fortuna Sittard, maar de thuisploeg bleef zuinig spelen. Gevolg, zomeravondvoetbal zonder hoogtepunten.

De rust was een verademing voor de aanwezige supporters. Naar eigen Noord tribune zou Fortuna Sittard toch wel de handrem eraf halen en gebruik maken van de 12de man? Niets bleek minder waar. De wedstrijd tussen Fortuna Sittard en FC Eindhoven kwam simpelweg niet op gang. Eindeloos getik, amper kansen en de enige hoogtepunten bleken fouten met name aan Sittardse kant.

Verdediger Timothy Dreesen grossierde in het geven van foute passes en werd dan ook logischerwijs gewisseld voor de talentvolle Roy Goossens. Samen met Thijs Nieuwland het nieuwe bloed aan Sittardse kant met nog exact een half uur te spelen.

Er volgden in de 2de helft exact twee kansen. FC Eindhoven miste voor open doel, Richard Stolte miste in de 83ste minuut de enige kans van Fortuna Sittard. Oog in oog met doelman Swinkels bleek de broer van de Willem II verdediger de betere.

Volgende week speelt Fortuna Sittard een uitwedstrijd tegen GA Eagles. Een lastige tegenstander en zeker in eigen huis moeilijk te bestrijden. Er is vrij vervoer voor de Fortuna Sittard supporters, wat betekent dat de kassa’s in het uitvak deze vrijdagavond gewoon open zijn.

Voor nu wenst ondergetekende u een prettig weekend. Uiteraard bent u in de gelegenheid uw MVP 11-12 sten te laten gelden. Een mailtje met de 5 beste Fortuna spelers naar fortunahome@hotmail.com volstaat. Graag o.v.v. MVP 11-12 FSC-FCE.

De ware voetballiefhebber wensen we te attenderen op de zaterdagmiddag wedstrijd van Fortuna Sittard B tegen NAC Breda, aanvang 14.30 uur, locatie CIOS. Entree is gratis en de koffie staat klaar.

De thuisblijvers kunnen genieten van een live uitzending van Radio Fortuna. Niemand minder dan John van Bommel is te gast in de studio te Gulpen. De live-uitzending is ondermeer te volgen op FortunaHome middels de radiobutton boven onze roepie-roepie. De live internet uitzending begint om 14.00 uur.

Deze webmaster (kiprich) is zwaar teleurgesteld over de speelwijze …