Fortuna Sittard maakt gehakt van ADO: 0-3

Fortuna boekte zondagmiddag voor de zevende keer dit seizoen een uitzege (0-3): een clubrecord. Dat gebeurde in Den Haag waar Fortuna vooral na rust de baas was.

Fortuna Sittard was onderhand wel weer eens aan een succesje toe. Na net zo onnodige als eigenlijk ook kansloze nederlagen moesten de geel-groenen in Den Haag aan de bak om dit prima seizoen meer glans te geven. In de uitzending van Fortuna SC (afl 12) gaf Robert van de Weert al aan dat Fortuna Sittard in niemandsland zit en dus prima kan experimenteren met jeugd en reservespelers. Zijn wens kwam uit, want het basis elftal werd op vijf plekken gewijzigd. Doelman Yannick van Osch vanwege corona, Martin Angha en Roel Janssen vanwege een schorsing en Mickaël Tirpan was te geblesseerd. Tot slot kreeg ook Lisandro Semedo rust aangeboden, iets wat hij zelf ook al aangaf in zijn interview met Fortuna SC Tv.

Opstelling Fortuna Sittard: Piet Velthuizen, Lazaros Rota, Ben Rienstra, Dario van den Buijs, George Cox, Mats Seuntjens, Tesfaldet Tekie, Zian Flemming, Thibaud Verlinden, Sebastian Polter en Emil Hansson.

In de basis dus ook Dario Van den Buijs die eind januari het Belgische Beerschot voor Fortuna Sittard verruilde. Hij had zijn entree echter wel anders voorgesteld, want binnen een paar minuten moest de 25-jarige verdediger met een hamstring achtige blessure van het veld gedragen worden. Het betekende de rentree van Amiot die dit seizoen nog niet eerder voor Fortuna Sittard had gespeeld. De gelegenheidsverdediging bleef echter onder leiding van de sterk spelende Rienstra de rug rechten. Naar mate ADO vaker tegen de gedisciplineerde, Limburgse verdediging opbotste, vloeiden de kracht en het geloof razendsnel uit de Haagse ploeg. Fortuna Sittard sprokkelde op haar beurt een aantal kansen bij elkaar na goede voorzetten van rechtsbuiten Hansson. De vierde grote kans ging er vervolgens wel fraai in. Zian Flemming ronde een vlot lopende aanval keurig af:  0-1.

De thuisploeg speelde daarna een verloren wedstrijd, zeker nadat het drie minuten na de rust al meteen 0-2 werd.  Mats Seuntjens profiteerde van een fout van Zuiverloon en stuurde Flemming weg. Die mocht na zijn goal ook nog een assist noteren omdat Sebastian Polter Flemmings voorzet bij de tweede paal beheerst binnen wist te werken: 0-2.

Fortuna Sittard was de eindbaas op het veld, zonder overigens heel goed te spelen.  De ADO-verdediging was namelijk zo lek als een mandje en daar profiteerde Fortuna slechts één keer van. Tesfaldet Tekie liep dwars door de Haagse defensie en bepaalde de eindstand op 0-3. Even dacht Fortuna nog een strafschop te krijgen nadat Bas Nijhuis naar het scherm werd geroepen door de VAR, maar de arbiter legde de bal niet op de stip na een handsbal.

Door de overwinning pakt Fortuna Sittard drie lekkere punten. Daarmee geeft het dit seizoen niet alleen meer glans, maar zijn er ook nog daadwerkelijke prijzen en record’ s te pakken. Zo is het eerste record (meeste uitwedstrijden gewonnen in de eredivisie) al gepakt, dit was namelijk nummer 7. Maar ook is het punten record van deze eeuw nog prima te pakken. In deze eeuw was onze beste prestatie namelijk 38 punten (goed voor 12e plek destijds). Dat moet dus ook nog kunnen. De echte prijs is natuurlijk plek nummer 8. En ja, ook die is eigenlijk nog prima te pakken!

Geef een reactie