Fortuna – Willem II: wel een zwemdiploma, geen punten

Glijpartijtjes, meterslange slidings, veel kansen en veel doelpunten. Lees hier het wedstrijdverslag van Fortuna Sittard – Willem II!

Zondag 18 augustus om 12:15 werd er afgetrapt in het Fortuna Sittard Stadion. Het Willem II van Adrie Koster reisde samen met 678 supporters al vroeg af naar Sittard. Eenmaal aangekomen bleek dat ze best hun zwemkleding hadden mogen meenemen.

Korte tijd was het onzeker of de wedstrijd wel door kon gaan. Er was meer regen gevallen dan het veld kon afvoeren. Aan het begin van de wedstrijd stopte het met regenen en werd het veld naarmate de wedstrijd vorderde steeds beter bespeelbaar. Ondanks de vele glijpartijtjes heeft niemand een blessure opgelopen.

De opstellingen

Fortuna Sittard: Koselev, Pinto, Ninaj, Amiot, Essers (78’ Ugur), Diemers, Smeets (56’ Sambou), Passlack, Ciss, Damascan, Karjalainen (72’ Zeka).

Willem II: Wellenreuther, Heerkens, Peters, Holmén, Lewis (90’ Zuijderwijk), Llonch, Vrousai, Saddiki, Köhlert, Pavlidis (83’ Gladon), Nunnely (57’ Dankerlui).

We zagen het eerste kwartier een strijdbaar Fortuna dat voor elke meter vocht. In de 18e minuut was het raak voor Damascan. Zo’n 10 minuten later hadden de Tilburgers deze stand helemaal omgedraaid: via Vrousai en Pavlidis (penalty) werd het 1-2. Nog voor de rust maakte Pavlidis er 1-3 van.Na de rust was het Damascan die de aansluitingstreffer verzorgde (2-3). Daarna wist Fortuna nog enkele kansen op de gelijkmaker te creëren, maar het heeft helaas niet zo mogen zijn.

De manier waarop Fortuna speelde, vergeleken met de eerste twee wedstrijden, heeft in ieder geval voor meer vertrouwen bij de supporters gezorgd. De spelers raken steeds beter op elkaar ingespeeld en er werden meer kansen gecreëerd. Nu is het een kwestie van doorpakken en punten pakken. Al met al heeft Fortuna nog net geen voldoende verdiend.

De volgende wedstrijd staat gepland op 31 augustus om 18:30 uit tegen Heerenveen. Meer informatie over deze wedstrijd vind je HIER.