FortunaSC vraagt opheldering verbod fans!

Fortuna SC vraagt Fortuna Sittard om reactie over het verbod op supporters van Fortuna Sittard bij de wedstrijd Jong PSV – Fortuna Sittard

Volgens diverse landelijke media heeft de burgemeester van Eindhoven heeft vorige week toestemming gegeven om Jong PSV uit te laten komen in de eerste divisie onder de voorwaarde dat bij een aantal thuisduels geen fans van bepaalde andere clubs worden toegelaten. De supporters van Willem II, FC Den Bosch, FC Oss, (Jong) Ajax, (Jong) FC Twente, MVV, FC Dordrecht, Fortuna Sittard en De Graafschap zijn om veiligheidsredenen niet welkom in Eindhoven als hun club daar op bezoek gaat bij Jong PSV.

Willem II heeft verhaal gehaald bij Jong PSV en FC Den Bosch over het weigeren van de uitsupporters van de Tilburgse club. Met Jong PSV kon echter nog geen contact worden gelegd. FC Den Bosch zou ontkennen dat zij de Tilburgse fans weigeren komend seizoen. Dat schrijft Willem II op Twitter.

De Graafschap-directeur Henk Bloemers reageerde al eerder furieus op de berichten dat de Doetinchemse fans niet welkom zouden zijn in Eindhoven. “Mocht het zo zijn dat onze supporters niet welkom zijn als wij tegen Jong PSV spelen, dan zijn de rapen gaar. Dit is dan het begin van het einde.” Bloemers kondigt stappen bij de KNVB aan als de berichten kloppen.

Fortuna SC heeft Fortuna Sittard directeur Martin Masset om een reactie gevraagd. Wij gaan er vanuit dat ook Fortuna Sittard een krachtig signaal zal afgeven tegen deze schandalige gang van zaken. Al jaren worden voetbalsupporters behandeld als criminelen. Verplichte buscombi’s en andere publieksonvriendelijke regelingen zijn aan de orde van de dag. Daar kwam vandaag dus een nieuw dieptepunt bij. Omdat we toevallig fan zijn van Fortuna Sittard zijn we niet welkom in Eindhoven. Wat Fortuna SC betreft totaal onacceptabel en we zullen er alles aan doen wat binnen onze mogelijkheden ligt om te voorkomen dat de wedstrijd in Eindhoven zonder supporters van Fortuna Sittard gespeeld zal worden!

De KNVB reageerde dinsdagmorgen: ‘De KNVB heeft de brief van de Gemeente Eindhoven met betrekking tot uitsupporters bij de thuiswedstrijden van Jong PSV en FC Den Bosch ontvangen. Het moge voor zich spreken dat de KNVB in het belang van het voetbal en de clubs voorstander is van zowel uit- als thuispubliek bij de competitiewedstrijden. Dit sluit ook aan bij de afspraken zoals gemaakt op landelijk niveau met alle betrokkenen. De bond is dan ook in gesprek met de gemeente om de thuiswedstrijden in de betreffende regio op de meest optimale wijze te laten organiseren.’

Wij spreken de hoop uit dat beiden partijen tot een oplossing komen waar ook de belangen van de voetbalsupporters gediend worden.

Auteur: Bestuur FortunaSC