Fortuna op bezoek bij SV Leveroy

Je favoriete profvoetbalteam een wedstrijd zien spelen tegen jouw eigen plaatselijke cluppie? Voor velen een jongensdroom, maar voor Phil van Roij uit Leveroy binnenkort werkelijkheid. De 27-jarige Van Roij won de wedstrijd via de Fortuna Veiling, georganiseerd door John van Bommel. Juist, de vader van. Op zaterdag 6 juli komen de Sittardenaren op bezoek in Leveroy voor een oefenwedstrijd tegen SV Leveroy. Aftrap: 18.00 uur. Maar, er is meer!

Winnende bod

Je moet er als fanzijnde wel iets voor over hebben om je helden naar je eigen dorp te halen. Het winnende bod op de wedstrijd 800 euro, en daar hoeft Van Roij van zijn eigen voetbalclub geen cent van terug te zien. “Het is een gift aan de club en voordat ik het bod had uitgebracht wist de club er overigens helemaal niemand iets van. Dit aanbod kan de amateurvereniging natuurlijk niet weigeren natuurlijk.” En zo geschiede, waardoor de eerstedivisionist die afgelopen mei nog aan de playoffs deelnam, afreist naar Leveroy.

Het goede doel

Maar bij slechts negentig minuten voetbal blijft het niet alleen. De winnende Van Roij, die zelf al jaar en dag Fortuna-fan is en al van kleins af aan het roodwit van Leivere draagt, is van plan er een heus spektakel van te maken! “Ik ben al maanden bezig met het opzetten van allerlei initiatieven om zoveel mogelijk geld op te halen. Dat geld gaat voor een deel naar SV Leveroy en Fortuna, maar voor een groter deel naar KWF Kankerbestrijding. Deze dag staat in het teken van Voetbal voor KWF”, klinkt het vastberaden. Van Roij zag de afgelopen jaren verschillende familieleden en bekenden strijden tegen kanker: “Mijn vader is er gelukkig van genezen, maar mijn oom is niet zo lang geleden helaas overleden. Ik gun niemand die ziekte of zo’n verlies, dus op deze manier hoop ik mijn steentje tegen kanker ook bij te dragen.”

Deze dag staat in het teken van Voetbal voor KWF

De spits van Leveroy 3 grijpt zoals gezegd alle mogelijkheden aan om van de wedstrijddag een memorabele dag te maken. Een loterij, waarvan de lotenverkoop al enkele weken loopt, moet het meeste geld in het laatje brengen. En de méér dan honderd prijzen zijn zeker niet mis! En dat voor slechts twéé euro per lot!

Op de dag zelf, wordt er ook na de wedstrijd gezorgd voor genoeg amusement. Van Roij hoopt er namelijk een mooie feestavond van te maken. De spelers van Fortuna zullen in de kantine aanwezig zijn en daarnaast enkele geweldige entertainers! (DJ Maus, DJ Royal-D en zanger Toine Kremer) die in de zomermaanden in het exotische buitenland actief zijn voor organisaties als Beachmasters, GOGO en Go Fun, willen ook graag een bijdrage leveren aan deze dag én aan het goede doel. Daarnaast zal de drankopbrengst  deze avond ook worden verdeeld onder de 3 partijen. Genoeg redenen om na de ontmoeting tussen beide ploegen nog lekker een paar biertjes te drinken!?

Loten & Tickets

U vraagt zich inmiddels wellicht af hoe u aan toegangskaartjes of loten te komen. Nou, vrij eenvoudig!

Voor toegangskaarten (á 5 euro jeugd tot 12 jaar 2 euro) kunt u op de wedstrijddag  terecht aan de poort van het sportpark. En voor loten? Koop een lot voor twee euro en maak het geld over op rekeningnummer 14.03.19.603 o.v.v. uw adres. U ontvangt de loten enkele dagen later per post. Verder kunt u de loten natuurlijk  ook bij bakkerij Küster en op de wedstrijddag kopen.

Omdat de opbrengst van deze dag naar de 3 genoemde partijen gaat dienen ook de eigen leden op deze dag entree te betalen (uitgezonderd medewerkers van SV Leveroy aan deze dag)

Voor slechts twéé euro per lot maak je kans op zeer mooie en unieke (voetbal)prijzen

Prijzen
Een kleine greep uit het prijzenaanbod: een door de Ajax-selectie gesigneerd wedstrijdbal, een door Mark van Bommel gedragen AC Milan-shirt voorzien van handtekening, diverse gesigneerde shirts en toegangstickets van ere- én eerstedivisieclubs en het gratis bijwonen van een opname van Voetbal International! Daarnaast zijn op de veiling van Fortuna Sittard ook nog enkele aantrekkelijke prijzen te krijgen. Wat denkt u van samen lunchen met de selectie? of een gesigneerd wedstrijdshirt van Ajax. Voor diegenen die niet zo voetbalgek zijn, heeft  zowel de loterij als de veiling ook genoeg mooie andere prijzen in petto!

Dus koop je ticket, koop je lot, kom zaterdag 6 juli naar SV Leveroy – Fortuna Sittard en steun naast deze twee clubs vooral KWF Kankerbestrijding!

Voor meer informatie kijk op www.voetbalvoorkwf.nl of www.fortunasittard.nl/veiling .

Mocht u interesse hebben om dit evenement te sponsoren, neem dan contact op met Phil van Roij via philvanroij@hotmail.com of 06-12390201. Hier zal u worden geïnformeerd over de diverse sponsormogelijkheden.

Nawoord Edgar Lucassen (Fortuna SC): als supportersvereniging prijzen we de tomeloze inzet van Phil van Roij. We wensen hem, Fortuna Sittard en Leveroy een fantastisch mooie dag toe. Uiteraard hoop ook ik op een mooie opbrengst. Het is voor een goed doel. De uitslag van de loterij zal enkele dagen na de wedstrijd ook op onze website zijn te raadplegen. Veel plezier en koop die loten.

Auteur: Fortuna SC, Phil van Roij