Preview Heracles Almelo- Fortuna Sittard

Aanstaande zondag 19 mei om 14.30 staat het laatste competitieduel op het programma. Voor Fortuna een uitduel naar Almelo.
Twee ploegen met een volle ziekenboeg waarvan de thuisploeg zich nog niet definitief heeft verzekerd van handhaving. Lukt het Heracles om minimaal 1 punt te pakken en daarmee te handhaven of haalt Fortuna buitenshuis nog wat puntjes op?

Heracles Almelo
Heracles heeft op dit moment officieel gezien nog niet voldoende punten behaald om veilig te zijn, zij bevinden zich op de 14e plek met 32 punten. Indien nummers 15 en 16 RKC en Excelsior zouden weten te winnen zouden zij bij verlies van Heracles gelijk in punten komen en zou Heracles op doelsaldo de play offs in gaan. RKC speelt echter uit bij PSV en Excelsior treft stadsgenoot Feyenoord, met 1 punt heeft Heracles dan ook voldoende om te handhaven. Ze zullen zich echter 2022 herinneren toen Heracles dacht met 34 punten veilig te zijn en vervolgens de play offs in ging en degradeerde. Aanvoerder Justin Hoogma ontbreekt sowieso in het laatste thuisduel wegens een knieblessure die hem enkele maanden aan de kant zal houden. Daarnaast is ook topscorer Jizz Hornkamp geblesseerd en zijn ook Sava Cestic, Stijn Bultman, Sven Sonnenberg, Nikolai Laursen, Navaja Bakboord en oud Fortuna speler Emil Hansson niet inzetbaar. Trainer Erwin van de Looi geeft aan dat het lastig is om zijn team nog op te lappen omdat het sportief gezien de laatste weken niet lekker loopt. Hij geeft echter aan er vanuit te gaan dat Heracles op eigen kracht minimaal dat punt gaat behalen dat nodig is voor definitieve handhaving.

Fortuna Sittard
Fortuna wist afgelopen week in eigen huis knap gelijk te spelen tegen kampioen PSV. In theorie speelt Fortuna nergens meer om maar bij winst in Almelo zou ervoor zorgen dat Fortuna stijgt op de ranglijst, iets wat ook een hele positieve impact zal hebben op de ranglijst voor tv-gelden volgend seizoen. Trainer Danny Buijs verwacht dat Heracles, uit angst voor herhaling van enkele jaren geleden, wel voldoende extra adrenaline zal hebben om een resultaat te behalen tegen zijn ploeg. Waar de tegenstander een lange lijst met blessures heeft, geldt dit helaas ook voor Fortuna. Naast de al langer geblesseerde Arianit Ferati, Michael Verrips, Oguzhan Özyakup en Kaj Sierhuis zal ook de licht geblesseerde Dimitrios Siovas niet hoeven aantreden op het kunstgras in Almelo. Daarnaast is Alen Halilovic al enige tijd ziek en staan er ook vraagtekens achter de inzetbaarheid van captain Ivo Pinto, Deroy Duarte, Ragnar Oratmangoen en keeper Luuk Koopmans. Deze laatste zal de grootste zorg zijn gezien ook Michael Verrips geblesseerd is. Ook met een volle ziekenboeg wil Fortuna proberen buitenshuis nog punten binnen te sprokkelen, al is het maar voor betere inkomsten uit tv-gelden.

Vermoedelijke opstelling: Koopmans, Markelo/ Griffith, Fofana, Guth, Voet, Dijks, Rosier, Peterson, Córdoba, Da Cruz en Lonwijk

Het duel in Almelo staat onder leiding van Jeroen Manschot die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Robin Hensgens. Voor de fans die niet afreizen naar Almelo zal het duel voornamelijk te volgen zij via het schakelprogramma.

Geef een reactie