Preview Fortuna Sittard- PSV Eindhoven

Aanstaande zondag 12 mei om 14.30 uur staat het laatste thuisduel van seizoen 2023/ 2024 op het programma. Tegenstander is kampioen PSV. Kan Fortuna profiteren van het feit dat PSV al flink feest heeft gevierd of zetten PSV ook in de laatste 2 duels hun sterke seizoen voort?

PSV Eindhoven
Landskampioen PSV draaide een meer dan uitstekend seizoen in de competitie met zeer weinig puntenverlies. Indien het zondag in Sittard wint en het laatste duel tegen RKC eveneens dan evenaart het het recordaantal punten waarmee Ajax in 1971/ 1972 kampioen werd. De vorige keer dat PSV kampioen werd, werd er in de rest van de wedstrijden niet meer gewonnen. Desondanks is dat geen garantie dat de ploeg punten zal laten liggen in Sittard. In de laatste 16 onderlinge Eredivisieduels is PSV namelijk nog ongeslagen. De Eindhovenaren zijn al druk bezig met de selectie voor komend seizoen, zo werd Malik Tillman al definitief overgenomen van Bayern München en wil het ook Sergiño Dest graag behouden, ondanks dat de optie niet werd gelicht. Op dit moment ontbreken Isaac Babadi, Noa Lang en Sergiño Dest wegens blessures.

Fortuna Sittard
Fortuna won in de laatste 6 duels niet meer en het is daarom dan ook zaak om in de laatste 2 duels nog een goed resultaat te behalen. Officieel gezien wordt er nergens meer om gespeeld maar na een prima seizoen zou het zonde zijn als de ploeg nog afzakt op de ranglijst. Iets was ook niet gunstig is met het oog op de televisiegelden in aanloop naar komend seizoen. Wel is het duidelijk dat het goed is dat het seizoen op een einde loopt gezien de lijst met geblesseerden/ twijfelgevallen telkens langer wordt. Naast de al langer geblesseerde Arianit Ferati en de al eerder ontbrekende Oguzhan Özyakup en doelman Michael Verrips viel afgelopen week zoals bekend Kaj Sierhuis uit met een zware knieblessure. Daarnaast verliet Ragnar Oratmangoen de afsluitende training vroegtijdig met klachten en staat er eveneens een vraagteken achter de namen van de zieke Deroy Duarte en Alen Halilovic. Het wordt voor trainer Danny Buijs dan ook nog een aardige puzzel voor de laatste 2 duels, hoewel hij niet verbaasd is dat er zoveel spelers op hun tandvlees lopen. Hij wil toch proberen het laatste thuisduel met een goed resultaat af te sluiten voor de fans.

Mogelijke opstelling: Koopmans, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Duarte/ Voet, Lonwijk, Rosier, Córdoba, Da Cruz en Peterson.

Het duel in Sittard staat onder leiding van Martin van den Kerkhof die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Erwin Blank. Vanaf 11.30 is het fanplein bij het supportershome geopend.

Geef een reactie