Preview Fortuna Sittard- Feyenoord Rotterdam

Aanstaande zondag 14 april om 14.30 wacht Fortuna een thuiswedstrijd, tegenstander is nummer 2 op de ranglijst Feyenoord Rotterdam.
Eerder dit seizoen lukte het om de Rotterdammers op een punt te houden, lukt het in eigen huis nogmaals om te stunten of zal Feyenoord zich vaster op de tweede plek nestelen?

Feyenoord
Na de grootste zege ooit op aartsrivaal Ajax staat Feyenoord stevig op de tweede plek met 69 punten. De achterstand op nummer 1 PSV lijkt niet realistisch meer om in te halen en nummer 3 Twente staat op dit moment 9 punten achter op de Rotterdammers dus ook die zullen niet direct in aanmerking komen voor plek 2. Trainer Arne Slot geeft echter aan nog voldoende redenen te zien om voor te spelen, niet alleen wil hij plek 2 definitief veilig spelen maar met het oog op de bekerfinale een week later is er ook nog een prijs te halen voor de Rotterdammers. Hij maakt zich er geen zorgen over dat zijn spelers naast hun schoenen gaan lopen maar dat zij beseffen dat elke wedstrijd een lastige is, ongeacht wie de tegenstander is. Daarnaast wijst hij erop dat Feyenoord het al eerder lastig heeft gehad tegen Feyenoord en dat het daarom van belang is scherp te blijven. Justin Bijlow keert terug van een blessure maar zal tegen Fortuna plaatsnemen op de bank, Timon Wellenreuther zal net als voorgaande duels op goal staan. Ook Gernot Trauner keert terug bij de selectie na een blessure, hij zal eveneens op de bank starten. Tevens zal het uitvak vol zitten.

Fortuna Sittard
Afgelopen weekend verloor Fortuna uit in Enschede nadat het lange tijd knap stand had gehouden met 2-0. Het duel werd beïnvloed door de arbitrage die een discutabele tweede gele kaart gaf aan Rodrigo Guth die daardoor na pakweg 35 minuten moest gaan douchen. Trainer Danny Buijs geeft vooraf aan dat zijn team er een vechtwedstrijd van zal moeten maken om resultaat te kunnen behalen tegen Feyenoord. Voetballend zullen we ze niet op de knieën gaan krijgen aldus de trainer van Fortuna. Met het oog op de bekerfinale een week later, heeft hij hoop dat de Rotterdammers daarom iets terughoudender zullen spelen omdat niemand het risico zal willen lopen die wedstrijd te moeten missen. Aan Fortuna zijde zijn er laatste weken wat spelers die kampen met pijntjes en ook dit duel is er een schorsing. Naast de dus geschorste Rodrigo Guth ontbreekt ook de al langer geblesseerde Arianit Ferati nog altijd, achter de namen Dimitrios Siovas (die juist terugkeert van een schorsing) en Nathan Markelo staan vraagtekens.

Vermoedelijke opstelling: Verrips, Pinto, Fofana/ Voet, Siovas, Dijks, Özyakup, Duarte, Oratmangoen, Lonwijk, Sierhuis en Córdoba.

Het duel in Sittard staat onder leiding van Bas Nijhuis die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Alex Bos.
Vanaf 12 uur is het fanplein geopend, de stadionpoorten openen om 12.30, wees op tijd gezien de verwachte drukte!

Geef een reactie