Preview FC Twente- Fortuna Sittard

Aanstaande zaterdag 6 april om 21.00 staat het 3e duel in 8 dagen op het programma. Tegenstander is FC Twente.
Met de eerste uit een rijtje top 5 tegenstanders staat Fortuna een lastige wedstrijd te wachten, eerder dit seizoen is echter al gebleken dat niets onmogelijk is.

Heeft Twente in een uitverkochte Grolsch Veste de overhand of weet Fortuna te verrassen?

FC Twente
FC Twente speelde afgelopen week, net als Fortuna en de andere Eredivisionisten, een doordeweekse speelronde. Hierin werd er 3-3 gelijk gespeeld tegen Heerenveen. FC Twente staat momenteel 3e met 57 punten. Trainer Joseph Oosting geeft aan te hebben genoten van het spel van zijn ploeg, die overheersend speelde maar daar niet van wist te profiteren door de winst te pakken. Hij wil graag Europa in komend seizoen en om die reden is het belangrijk de lijn van voetballen door te trekken, iets waar hij tegen Fortuna mee wil beginnen in een uitverkochte Grolsch Veste.
Zoals het er nu uitziet is iedereen inzetbaar behalve een belangrijke speler, namelijk Myron Boadu. De aanvaller kampt met een spierblessure en het is nog onduidelijk hoelang hij niet inzetbaar is.

Fortuna Sittard
Net als de aankomende tegenstander speelde Fortuna afgelopen dinsdag een prima duel waarbij het met name in de eerste helft de betere ploeg was, het lukte echter niet om de vele kansen te verzilveren met als gevolg een 1-1 eindstand tegen NEC Nijmegen. Hierdoor bevindt Fortuna zich momenteel op de 10e plek met 35 punten. Trainer Buijs noemt FC Twente the best of the rest wat aangeeft dat hij een pittige wedstrijd verwacht. Hij wil echter toch met zijn ploeg proberen er een wedstrijd van te maken, iets wat in het thuisduel niet lukte. Dimitrios Siovas liep tegen NEC tegen een gele kaart aan die hem een schorsing opleverde, daarnaast is Arianit Ferati nog altijd geblesseerd (hij is wel weer individueel gestart met veldtraining maar zal de komende wedstrijden nog aan zich voorbij laten gaan). Daarnaast is Justin Lonwijk nog een vraagteken, hij sloot weer aan bij de groepstraining maar of hij fit genoeg is om bij de selectie te zitten zal pas zaterdag duidelijk worden.

Vermoedelijke opstelling: Verrips, Pinto, Guth, Voet, Dijks, Özyakup, Duarte, Lonwijk/ Halilovic, Oratmangoen, Sierhuis en Córdoba

Het duel in Enschede staat onder leiding van Rob Dieperink die vanuit Zeist ondersteund wordt door Edwin van de Graaf. Voor de fans die niet afreizen naar Enschede is het duel live te volgen op ESPN2.

Geef een reactie