Preview Sparta Rotterdam- Fortuna Sittard

Aanstaande zaterdag 30 maart om 18.45 hervat Fortuna de competitie na de interlandbreak. Tegenstander deze avond is Sparta Rotterdam , de wedstrijd wordt gespeeld op het mooie Kasteel.

Twee ploegen die elkaar op de ranglijst nauwelijks ontlopen, neemt Sparta de plek van Fortuna over op de ranglijst door te winnen of slaat Fortuna een gat van 6 punten door de punten mee terug naar Sittard te nemen?

Sparta Rotterdam
Nadat Fortuna half januari nog wist te winnen in Sittard won het sindsdien nog maar 1 van de 9 wedstrijden. Kanttekening hierbij is wel dat de Spartanen de huidige nummers 3 t/m 6 van de ranglijst troffen. Na deze wedstrijden staat Sparta momenteel op plek 10 op de ranglijst met slechts 3 punten minder dan Fortuna. Mocht het eventueel tot een strijd voor play offs voor Europees voetbal komen voor Fortuna is Sparta hierin een directe concurrent. In de laatste 7 onderlinge ontmoetingen op het Kasteel verloor Sparta slechts eenmaal. Winst zaterdag zou dan ook betekenen dat de 2 ploegen stuivertje wisselen op de ranglijst gebaseerd op doelsaldo. Aan de zijde van Sparta ontbreken Django Warmerdam en Joshua Kitolano wegens blessures. Met name Fortuna spelers Deroy Duarte kent Sparta goed, hij speelde maar liefst 115 duels voor de Rotterdammers. Ook keeper Michael Verrips stond in het verleden onder contract bij Sparta echter hij speelde slechts 1 duel.

Fortuna Sittard
Fortuna hervat de competitie met een lekker gevoel, niet alleen zit de ploeg in een goede flow, door de winst om PEC werden de 34 punten behaald en keerden alle internationals zonder problemen terug van de interlands. Op dit moment staat Fortuna op de 9e plek op de ranglijst, binnen 8 dagen worden er echter 3 duels gespeeld dus dan kan het er ook ineens anders uit zien. Trainer Danny Buijs geeft aan dat Fortuna het thuisduel met Sparta had moeten winnen op basis van het aantal kansen echter dit is natuurlijk niet gebeurd, het heeft echter wel aangetoond dat Fortuna kansen heeft tegen Sparta ook al zijn de statistieken op het Kasteel in het voordeel van de thuisploeg. Buiten Arianit Ferati die al enkele weken geblesseerd is, is iedereen inzetbaar, ook degenen die voor hun nationale ploeg op pad zijn geweest.

Vermoedelijke opstelling: Verrips, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Özyakup, Duarte, Oratmangoen, Lonwijk, Sierhuis en Córdoba

Het duel in Rotterdam staat onder leiding van scheidsrechter Martin van den Kerkhof die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Robin Hensgens. Voor degenen die niet afreizen naar Rotterdam is het duel live te volgen op ESPN3.

Geef een reactie