Preview Fortuna Sittard- PEC Zwolle

Aanstaande zaterdag 16 maar om 18.45 staat het volgende thuisduel op het programma, tegenstander is PEC Zwolle.

Bij winst komt Fortuna op de gewenste 34 punten, tegenstander PEC heeft slechts 3 punten minder dus die kunnen bij winst op gelijke hoogte komen. Weet Fortuna in een vol stadion Eredivisie 2024/ 2025 veilig te stellen of gaat PEC er met de punten vandoor?

PEC Zwolle
Tegenstander PEC staat op dit moment op plek 13 van de ranglijst met 3 punten minder dan Fortuna. De Blauwvingers wisten de laatste 5 duels niet te winnen en zijn daarom hard op zoek naar punten in de belangrijke stap naar handhaving. Eerder dit seizoen wist PEC tegen Fortuna de punten in eigen huis te houden, trainer Johnny Jansen is zich er echter van bewust dat Fortuna intussen sterker is geworden en dat zijn team volle bak zal moeten gaan om een goed resultaat te behalen in Sittard. Hij verwacht een interessante wedstrijd. In het aankomende duel mist PEC 6 spelers waaronder Ferdy Druijf, Ryan Thomas en Zico Buurmeester. Trainer Jansen is tevreden met de winteraankopen waaronder Silvester van de Water maar geeft wel aan dat dit jongens zijn die tijd nodig hebben om fit te worden.

Fortuna Sittard
Net als tegenstander PEC wil ook Fortuna de punten graag binnen halen, na een goede reeks met 7 punten uit de laatste 3 duels staan ze op de 10e plek en een overwinning zou 34 punten betekenen en dus handhaving. Trainer Danny Buijs waarschuwt nog altijd dat het belangrijk is om door te gaan met waar zijn team mee bezig is en niet te vol vertrouwen te worden waardoor de kans groter wordt dat het mis gaat. Eerder dit seizoen werd er na een slechte wedstrijd verloren in Zwolle echter in aanloop naar het thuisduel staat er op 5 plekken een andere basisspeler. Waar de tegenstander met de nodige blessures kampt heeft Fortuna daar vooralsnog gelukkig weinig last van, enkel Arianit Ferati is langdurig uitgeschakeld en zal naar verwachting niet voor het weekend van de bekerfinale (21 april) meer inzetbaar zijn. Of hij in de laatste duels nog kan aanhaken of zich moet opmaken voor het nieuwe seizoen zal moeten blijken.

Vermoedelijke opstelling: Verrips, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Özyakup, Duarte, Oratmangoen, Lonwijk, Sierhuis en Córdoba.

Het duel in Sittard staat onder leiding van Marc Nagtegaal die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Laurens Gerrets. Voorafgaand aan het duel tegen Zwolle is er een kidsplein voor de kleine fans. Er wordt een vol stadion verwacht dus wees op tijd.

Geef een reactie