Preview Ajax Amsterdam- Fortuna Sittard

Aanstaande zondag om 14.30 staat er weer een uitduel op het programma, tegenstander is Ajax Amsterdam.
Eerder dit seizoen werd het 0-0 in Sittard en hoewel Ajax wat meer zijn vorm lijkt te hebben gevonden de laatste tijd reist Fortuna met een goed gevoel af naar de hoofdstad.

Lukt het Fortuna om resultaat te halen in de Arena of blijft Ajax ook in de huidige vorm de sterkste?

Ajax Amsterdam
Ajax draait geen lekker seizoen, met 39 punten bevinden zij zich op plek 5 op de ranglijst. De laatste periode heeft trainer John van ’t Schip gekozen voor een ander systeem waardoor zijn team de draai wat beter lijkt te hebben gevonden. Desalniettemin verwacht hij een moeilijke wedstrijd tegen Fortuna, vanwege het feit dat zijn ploeg afgelopen donderdag in de Conference League aan de bak moest tegen Aston Villa maar ook omdat Fortuna een solide ploeg heeft. Hij verwacht dat Fortuna gaat proberen te verrassen. Om aansluiting te houden op nummer 4 AZ en ook geen averij op te lopen op het behouden van de 5e plek is winst een must voor de Amsterdammers. Steven Bergwijn is sowieso afwezig vanwege een blessure en ook Devyne Rensch zal ontbreken vanwege een schorsing. Achter de naam van Steven Bergwijn staat een vraagteken, daarentegen is Josip Sutalo weer fit en zal hij naar verwachting de plek van de geschorste Rensch innemen.

Fortuna Sittard
Na de heerlijke overwinning op Excelsior afgelopen weekend reist Fortuna met een goed gevoel af richting de hoofdstad. In het verleden was het bij voorbaat meestal een kansloze missie om resultaat te behalen in Amsterdam echter eerder dit seizoen thuis wist Fortuna een punt in eigen huis te houden en dit had meer kunnen en wellicht moeten zijn. Trainer Danny Buijs geeft aan dat het gevoel heerst dat er iets te halen valt. Mede door de twee overwinningen op rij tegen respectievelijk RKC en Excelsior deed Fortuna goede zaken voor lijfsbehoud waardoor ze nu met minder druk kunnen spelen. Hoe dan ook waakt Buijs voor teveel euforie want zelfs een kwakkelend Ajax is nog altijd een uitdaging. Aan Fortuna zijde ontbreekt enkel Arianit Ferati waarvan afgelopen week reeds bekend werd dat hij hoogstwaarschijnlijk pas eind maart weer inzetbaar zal zijn.

Vermoedelijke opstelling: Verrips, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Özyakup, Duarte, Oratmangoen, Córdoba, Lonwijk en Sierhuis.

Het duel in Amsterdam staat onder leiding van Edwin van de Graaf die vanuit Zeist ondersteund zal worden door Robin Hensgens. Voor de supporters die niet afreizen naar de Arena is het duel live te volgen op ESPN3.

Geef een reactie