Preview Fortuna Sittard- Excelsior Rotterdam

Zondag 3 maart om 16.45 trapt Fortuna in eigen stadion af tegen Excelsior Rotterdam. De Rotterdammers wonnen de laatste keer in Sittard in 2005 en zullen gezien de plek op de ranglijst gebrand zijn om resultaat te boeken.
Voor Fortuna is het duel een mooie kans om een grote stap te zetten voor handhaving. Wie komt het beste uit de strijd?

Excelsior Rotterdam
Na 4 nederlagen op rij is Excelsior op de ranglijst afgezakt tot plek 15 met op dit moment 21 punten. De ploeg van Marinus Dijkhuizen zal er dan ook op gebrand zijn om de 3 punten op te halen in Sittard. Aan de kant van Excelsior zijn er 2 namen die we in Sittard nog wel kennen namelijk Jacky Donkor en vooral Lazaros Lamprou. Lamprou kijkt uit naar de ontmoeting met zijn oude club waar hij een goede periode heeft gekend. Hij geeft aan dat er wel druk is omdat zij team goede wedstrijden heeft gespeeld maar toch te weinig resultaten heeft behaald maar dat deze druk juist motiverend werkt. Bij de Rotterdammers ontbreken sowieso Kik Pierie, Ian Smeulers, Serano Seymor en Lennard Hartjes wegens blessures. Enkele dagen geleden ontbraken ook clubtopscorer Troy Parrott, Lance Duijvestijn en Jacky Donkor op de training, of zij er zondag wel bij zijn is op dit moment niet bekend.

Fortuna Sittard
Na de overwinning afgelopen weekend na de prachtige goal van Kai Sierhuis deed Fortuna goede zaken in de stap naar handhaving. Fortuna heeft op dit moment nog geen enkel duel verloren van een ploeg die lager staat dan zij zelf op de ranglijst waar tegenstander Excelsior op dit moment in de hoek zit waar klappen vallen. Trainer Danny Buijs spreekt dan ook van een mooie kans om een resultaat te behalen mits zijn team doet waar ze toe in staat zijn. De bezoekers zijn sowieso een stuk productiever aan de scorende kant echter Fortuna behaalde dit seizoen de meeste punten in eigen huis. Waar afgelopen zaterdag diverse spelers ontbraken heeft Danny Buijs zoals het er nu uitziet in het aankomende duel meer keuzemogelijkheden. Justin Lonwijk die vorige week ziek was is weer inzetbaar, ditzelfde lijkt ook te gelden voor Alessio da Cruz. Arianit Ferati die uitviel tegen RKC is zeker tot eind maart uit de running en achter de terugkeer van captain Ivo Pinto staat nog een vraagteken. Hij heeft de afgelopen 2 dagen getraind dus indien hij daar geen hinder van ondervind is ook hij weer inzetbaar. Daarnaast lopen er ook diverse spelers op hun tandvlees dus of er wisselingen gaat plaatsvinden laat Buijs in het midden

Vermoedelijke opstelling: Verrips, Pinto/ Markelo, Guth, Siovas, Dijks, Halilovic/ Özyakup, Oratmangoen, Duarte, Lonwijk, Sierhuis en Córdoba.

Het duel in Sittard staat onder leiding van Jeroen Manschot die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Jannick van der Laan. Vanaf half 3 is er een fanplein met allerlei activiteiten waar iedereen welkom is om gezellig samen voor te beschouwen of alvast een hapje of drankje te doen.

Geef een reactie