Preview RKC Waalwijk- Fortuna Sittard

Zaterdag 24 februari om 18.45 uur staat het volgende uitduel op het programma. Tegenstander is RKC Waalwijk. Twee ploegen die in het verleden weinig voor elkaar onder deden en die nu ook beide de punten hard nodig hebben.
Houdt RKC de punten in eigen huis of weet Fortuna de tweede uitoverwinning dit seizoen te boeken?

RKC Waalwijk
RKC is bezig aan een wisselvallig seizoen, ze verloren dit seizoen reeds 14x, wanneer ze nog een duel verliezen evenaren ze het aantal nederlagen van afgelopen seizoen na 34 wedstrijden. Met 18 punten staat de ploeg uit Waalwijk momenteel op de 16e plek. Afgelopen weekend werd er nipt verloren van Feyenoord na een discutabele rode kaart voor doelman Etienne Vaessen. Deze rode kaart is inmiddels geseponeerd dus de doelman staat gewoon onder de lat tegen Fortuna. Volgens Fortuna trainer Danny Buijs staat RKC te laag afgaande op de data. Aan RKC zijde twee spelers met een verleden in het geel groen, namelijk Dario van den Buijs en Mats Seuntjens.

Fortuna Sittard
Nadat er afgelopen weekend in de laatste minuut van de reguliere tijd werd verloren van AZ zakte Fortuna met nog altijd 24 punten af naar plek 13 op de ranglijst. Met aankomende wedstrijden tegen directe concurrenten is het dus zaak zo snel mogelijk punten te gaan pakken. Trainer Danny Buijs geeft aan dat Fortuna tot nu toe goede resultaten heeft geboekt tegen lager geklasseerde ploegen en dat hij hoopt dit te blijven doen tot het einde van het seizoen. Net als tegenstander RKC behaalde Fortuna te weinig resultaten waar deze wel werden verwacht, ook qua bonuspunten wordt er weinig behaald. Waar Loreintz Rosier nog altijd niet hersteld is van zijn blessure ontbreekt ook Alessio da Cruz in Waalwijk door een blessure die hij afgelopen weekend opliep. Daar staat tegenover dat Dimitrios Siovas voldoende is hersteld en zich weer bij de selectie heeft gevoegd.

Vermoedelijke opstelling: Verrips, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Duarte, Halilovic, Ferati, Lonwijk, Sierhuis, Córdoba.

Het duel in Waalwijk staat onder leiding van Joey Kooij die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Danny Makkelie. Voor de thuisblijvers is het duel live te volgen op ESPN.

Geef een reactie