Preview Fortuna Sittard- AZ Alkmaar

Aanstaande zaterdag om 18.45 staat er weer een thuisduel op het programma; tegenstander is AZ Alkmaar.
Hoewel de tegenstander een lastige start van de tweede seizoenshelft kende is het natuurlijk altijd een lastige tegenstander. Het spel van Fortuna was de afgelopen wedstrijden op zijn zachtst gezegd slecht. Beide ploegen zullen resultaat willen behalen.

Weet AZ de eerste overwinning van 2024 te behalen of houdt Fortuna de punten in eigen huis?

AZ Alkmaar
Voor AZ de verste uitwedstrijd van het seizoen. De laatste competitieoverwinning dateert van 9 december (4-1 tegen Almere City), mede door deze wisselvallig resultaten is AZ de aansluiting op plek 2 en zelfs plek 3 momenteel kwijt. Afgelopen week speelde AZ, evenals Fortuna 3 wedstrijden in 7 dagen tijd met wisselende resultaten. Verdedigend gezien staat het wel goed bij de Alkmaarders, aanvallend moeten de kansen die gecreëerd worden beter worden benut. Doel van trainer Maarten Martens (die het een maand geleden overnam van de ontslagen Pascal Jansen) is hoe dan ook 3 punten, zijn ploeg kende een goede trainingsweek en er is dan ook veel vertrouwen dat de eerste overwinning van het jaar behaald gaat worden in Sittard. Ibrahim Sadiq en Lewis Schouten ontbreken wegens blessures, Mayckel Lahdo is weer volledig inzetbaar.

Fortuna Sittard
Fortuna speelde afgelopen week een heel slecht bekerduel en werd uitgeschakeld en kreeg vervolgens in Utrecht nog een keer een pak slaag. Volgens trainer Danny Buijs hebben deze beide duels gezorgd voor veel teleurstelling binnen de spelersgroep maar heeft zijn team in aanloop naar het duel met AZ nieuwe energie. Hij verwacht een intensieve wedstrijd van een team dat de nodige uitdagingen had de afgelopen periode maar geeft wel aan te verwachten resultaat neer te kunnen zetten tegen AZ mits zijn team een goede dag heeft en AZ niet zijn beste niveau behaalt. Loreintz Rosier is nog niet hersteld van de blessure die hij opliep tegen Heerenveen en ook Dimitrios Siovas is niet helemaal fit en zit dus niet bij de selectie aanstaande zaterdag.

Vermoedelijke opstelling: Verrips, Pinto, Guth, Voet, Dijks, Duarte, Ferati, Lonwijk, da Cruz/ Halilovic, Sierhuis en Córdoba.

Het duel staat onder leiding van Richard Martens die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Luuk Timmer.

Geef een reactie