Preview Fortuna Sittard- SC Heerenveen

Aanstaande zaterdag 3 februari om 18.45 staat er voor Fortuna weer een thuiswedstrijd op het programma, tegenstander is SC Heerenveen. Eerder dit seizoen wonnen de Friezen eenvoudig met 3-0, winst zou betekenen dat ze eveneens over Fortuna heengaan op de ranglijst. Gaat ze dit lukken of verstevigt Fortuna de positie in de middenmoot?

SC Heerenveen
SC Heerenveen speelde afgelopen weekend gelijk tegen AZ en staat daardoor met 21 punten op plek 12. Slechts 2 punten minder dan Fortuna dus. In Friesland werd deze week bekend dat Andries Noppert zijn basisplek moet afstaan een Mickey van der Hart die blij is met zijn kans, zeker tegen Fortuna waar zijn opa in het verleden nog speelde. Daarnaast zijn ze bij Heerenveen blij dat de transferperiode nu gesloten is aangezien er aan veel spelers werd getrokken waaronder Thom Haye en Anas Tahiri. Uiteindelijk bleven deze spelers bij Heerenveen en werden er nog 2 huurlingen aangetrokken; Loizos Loizou en Nathan Tjoe-a-on. De eerste kan minimaal een helft spelen, de tweede nog iets langer bleek uit de training. Daniel Karlsbakk ontbreekt aanstaande zaterdag bij de selectie, hij gaat met de onder 21 mee om minuten te maken.

Fortuna Sittard
Fortuna gaf zichzelf wat lucht door afgelopen weekend moeizaam te winnen bij FC Volendam. Het spel was niet om aan te zien echter volgens Danny Buijs was dit niet belangrijk, resultaat behalen was het doel. Door deze winst staat Fortuna nu op plek 12 met 23 punten. Buijs geeft aan dat hierdoor de grootste druk wat gezakt is echter dat zijn ploeg niet nu moet gaan verslappen omdat spanning nodig is. Wel hoopt hij dat de behaalde resultaten zich in positieve zin vertalen naar het spel. Daarnaast zou er na het duel tegen FC Volendam een definitieve keuze worden gemaakt over de keeper, die keuze is gevallen op Michael Verrips. De trainer geeft aan dat de verschillen heel klein waren en hij verder niet wil ingaan op waarom de keuze is gevallen op Michael Verrips boven Luuk Koopmans. Wie er sowieso niet inzetbaar zijn tegen de Friezen is Deroy Duarte (die het nog altijd zeer goed doet op de Afrika Cup) en Remy Vita die ziek is. Da Cruz is ook een vraagteken gezien ook hij ziek is.

Vermoedelijke opstelling: Verrips, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Halilovic, Rosier, Lonwijk, Peterson/ Ferati, Córdoba en Sierhuis

Het duel in Sittard staat onder leiding van Jannick van der Laan die vanuit Zeist ondersteund wordt door Erwin Blank. Voor de wedstrijd is er aan de buitenzijde van het supportershome de allereerste editie van Fortuna’s Vasteloaves Sjtehung voor de liefhebbers.

Geef een reactie