Preview FC Volendam- Fortuna Sittard

Aanstaande zondag 28 januari staat er weer een uitduel op het programma, deze keer is de tegenstander FC Volendam. Aanvang van de wedstrijd is 16.45 uur.

Lukt het Fortuna om eindelijk een keer een uitduel te winnen of houdt FC Volendam de punten in eigen huis?

FC Volendam
FC Volendam houdt gemengde gevoelens over aan het duel tegen Heracles Almelo afgelopen weekend. Aan de ene kant verspeelde het een voorsprong door de punten te delen met Heracles, aan de andere kant werd door het behalen van dit punt de rode lantaarn overgedragen aan Vitesse. Waar er intern dit seizoen al veel onrust was, verloopt het seizoen sportief gezien ook nog niet al te best. Om te proberen meer punten binnen te halen zijn er 2 nieuwe huurlingen van Udinese aan de selectie toegevoegd, nl. Vivaldo Semedo en Axel Guessand, beide spelers zijn speelgerechtigd voor het duel tegen Fortuna. Op het hoogste niveau speelden Volendam en Fortuna tot nu toe 27x tegen elkaar; 7x eindigde dit in winst voor FC Volendam (waarvan 6x in eigen huis dus wees gewaarschuwd Fortuna), 9x eindigde het duel in een puntendeling en 11x won Fortuna. Eerder dit seizoen in Sittard eindigde het duel eveneens in winst voor Fortuna. Er is 1 speler bij FC Volendam met een (zeer recent) verleden in Sittard, namelijk George Cox. Voor hem is dit een speciaal duel waarin hij veel oude bekenden zal treffen.

Fortuna Sittard
Waar Fortuna afgelopen woensdag voor de 3e keer in krap een week naar Almere afreisde staat er nu weer een belangrijk duel op het programma. Door de punten te delen met Almere City staat Fortuna momenteel op de 12e plek, het aantal punten tot momenteel plek 10 is gelijk. Bij winst zou Fortuna het gat tot de directe degradatieplekken vergroten naar 11 punten, trainer Danny Buijs geeft echter aan daar niet mee bezig te zijn. Zijn doel is om zo snel mogelijk 34/ 35 punten te behalen, bij voorkeur met overwinningen maar anders door in elk geval niet te verliezen. Door het 0-0 gelijkspel tegen Almere City is het Fortuna nog altijd niet gelukt een uitoverwinning in de competitie te behalen, daarnaast was dit het zoveelste duel zonder velddoelpunten, dat moet beter. Deze week werd bekend dat als vervanger voor de inmiddels definitief vertrokken Noslin aanvallers Jayden Braaf (gehuurd van Hellas Verona) en Alessio da Cruz zijn gehaald. Beide zijn speelgerechtigd voor het duel in Volendam echter beide hebben geen wedstrijdritme dus in hoeverre ze daadwerkelijk inzetbaar zijn is onduidelijk. De enige afwezige is Deroy Duarte die goed presteert met Kaapverdië in de Africa Cup. In tegenstelling tot afgelopen woensdag keept deze keer Michael Verrips weer, na dit duel wordt er definitief een beslissing genomen wie de overige wedstrijden zal gaan keepen. Aan Fortuna zijde heeft verdediger Mitchell Dijks een verleden bij de tegenstander.

Vermoedelijke opstelling: Verrips, Pinto, Guth, Siovas, Dijks, Ferati, Halilovic, Rosier, Lonwijk, Córdoba en Sierhuis.

Het duel in Volendam staat onder leiding van Edwin van de Graaf die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Serdar Gözübüyük. Voor de supporters die niet afreizen naar Volendam is het duel live te volgen op ESPN3.

Geef een reactie