Preview Almere City- Fortuna Sittard

Aanstaande zaterdag 20 januari om 21.00 uur speelt Fortuna een uitwedstrijd. Voor de tweede maal deze week is de tegenstander Almere City.
Almere zal revanche willen voor de nederlaag eerder dit seizoen en de uitschakeling in de beker. Fortuna heeft eveneens de punten nodig en zal dus ook voor winst gaan. Lukt het Fortuna nogmaals om te winnen of gaat Almere de punten in eigen huis houden?

Almere City
Almere City speelt dit seizoen voor het eerst Eredivisie en in het begin van de competitie verliep dit vrij moeizaam. Inmiddels heeft de ploeg uit Flevoland zich echter goed herpakt en bevinden zij zich slechts 1 plek lager dan Fortuna, puur op doelsaldo want het aantal punten is inmiddels gelijk. Eerder dit seizoen, in Sittard werd er verloren met 2-1. Dezelfde uitslag als afgelopen woensdag toen beide ploegen elkaar troffen in de beker. Almere City wil dus graag revanche, bij winst zouden zij namelijk over Fortuna heen gaan. Zover bekend ontbreekt alleen Faïz Mattoir wegens een blessure.

Fortuna Sittard
Waar Fortuna zich afgelopen weekend in eigen huis te kort deed door de kansen niet te verzilveren werd er afgelopen woensdag in het bekerduel eindelijk weer gescoord. Door het puntenverlies vorig weekend is tegenstander Almere City gelijk in punten gekomen, zaak dus voor Fortuna om ook de tweede wedstrijd van dit tweeluik om te zetten in winst. Ondanks dat de transfer van Ivor Pandur nog altijd niet is afgerond en afgelopen woensdag Michael Verrips onder de lat stond zal aanstaande zaterdag Luuk Koopmans weer keepen. Daarnaast keert Tijani Noslin terug van zijn schorsing en werd vandaag bekend dat Fortuna tot het einde van het seizoen middenvelder Justin Lonwijk (inderdaad de broer van) zal huren, hij is overigens nog niet speelgerechtigd voor dit duel.
Deroy Duarte is met Kaapverdië groepswinnaar dus hij zal voorlopig nog afwezig zijn.

Vermoedelijke opstelling: Koopmans, Pinto, Guth, Siovas, Dijks/ Voet, Oratmangoen, Rosier, Ferati, Sierhuis, Noslin en Córdoba.

Het duel in Almere staat onder leiding van Jeroen Manschot die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Marc Nagtegaal. Voor de thuisblijvers is het duel live te volgen op ESPN2.

Geef een reactie