Preview Vitesse Arnhem- Fortuna Sittard

Zondag 28 april om 16.45 staat weer een uitduel op het programma. Tegenstander is Vitesse uit Arnhem.
Profiteert Fortuna van de situatie die er momenteel bij de tegenstander speelt of wil de thuisploeg zich nog van zijn beste kant laten zien en houden zij de punten in huis?

Vitesse
Vitesse kent een zwaar seizoen, zowel op als naast het veld. Degradatie leek al onafwendbaar gezien de sportieve resultaten, er werden slechts 17 punten behaald in 30 duels. Door een fikse straf van de Knvb van 18 punten in mindering staan de Arnhemmers momenteel op -1 en zijn daarmee definitief gedegradeerd voor het eerst in 35 jaar. Voor trainer Edward Sturing is dit echter geen reden om de laatste duels in te gaan zonder motivatie. Hij geeft aan te spelen om te winnen en dat hij dit ook eist van zijn spelers, ook voor de fans. Tegen Fortuna zullen dan ook de sterkste 11 namen aan de aftrap verschijnen. Aan de zijde van Vitesse is Thomas Buitink een bekend gezicht in Sittard, hij speelde op huurbasis voor Fortuna waar hij een zware blessure opliep. Daarnaast speelt ook Mica Pinto bij Vitesse.

Fortuna
Fortuna verloor in het vorige duel thuis van Feyenoord, ondanks de nederlaag werd er goed strijd geboden tegen de Rotterdammers. In aanloop naar het duel tegen Vitesse liep Fortuna de nodige averij op. Naast de al langer geblesseerde Ferati (die ook niet meer in actie zal komen dit seizoen) zijn ook keeper Michael Verrips, Dimitrios Siovas en Oguzhan Özyakup geblesseerd. De laatste twee keerden wel terug op het veld voor looptraining maar zitten preventief niet bij de selectie. Daarnaast is aanvoerder Ivo Pinto geschorst, daar staat de terugkeer van Rodrigo Guth tegenover. Trainer Danny Buijs verwacht, ondanks de situatie in Arnhem, een gemotiveerde thuisploeg. Zijn signaal naar zijn eigen selectie was dan ook dat het niet belangrijk is wat de tegenstander gaat doen maar dat het begint bij hoe zij zelf in de wedstrijd staan. Mitchell Dijks kwam afgelopen seizoen uit voor de Arnhemmers.

Vermoedelijke opstelling: Koopmans, Markelo, Fofana, Guth, Voet, Dijks, Halilovic, Duarte, Lonwijk, Sierhuis en Córdoba

Het duel in Arnhem staat onder leiding van Robin Hensgens die vanuit Zeist ondersteuning krijgt van Luuk Timmer. Er reizen ruim 600 supporters af naar Arnhem om de ploeg te steunen, voor degenen die thuis kijken is het duel live te volgen op ESPN.

Geef een reactie