Grote belangen in Limburgse derby

Afgelopen weekend was een slecht weekend voor Fortuna Sittard. Zelf werd er met 5-0 verloren van PEC Zwolle, dat zich daarmee vrijwel zeker heeft gesteld van handhaving. Ook concurrenten Emmen en ADO  wisten drie punten te pakken. De Graafschap pakte in eigen huis knap één puntje tegen AZ. Gelukkig bleven VVV, Excelsior en NAC net als Fortuna puntloos. Aanstaande zaterdag neemt Fortuna het op tegen VVV. Beide ploegen doen bij winst een enorme stap naar handhaving. Maar beide (voornamelijk Fortuna) komen bij verlies in serieuze degradatie zorgen.

Eerder dit seizoen verloor Fortuna met 3-2 in Venlo. Stokkers en Vidigal wisten het net te vinden. De laatste weken verkeert VVV niet in vorm. Tegen NAC werd gelijk gespeeld (1-1) en van PSV (0-1), Utrecht (2-6) en Feyenoord (0-3) werd verloren. De laatste overwinning dateert van 9 maart. Toen werd Excelsior met 1-0 verslagen in de Koel.

Programma’s concurrentie:

Fortuna Sittard (14) – VVV Venlo (13)

NAC (18) – FC Emmen (15)

Ajax (1) – Excelsior (17)

PSV (2) – De Graafschap (16)

AZ (3) – ADO (12)

Opnieuw een enorm belangrijk weekend in de strijd om handhaving. Fortuna treft concurrent VVV en ook NAC en Emmen treffen elkaar onderling. Daarentegen moeten Excelsior, De Graafschap en ADO uit naar de top drie.

VVV Venlo

Trainer Maurice Steijn kan beroep doen op een vrijwel complete selectie. Alleen aanvoerder Promes ontbreekt met een langdurige blessure. Uitblinkers bij VVV Venlo zijn spits Mlapa en rechtsbuiten Joosten. Samen wisten zij al zeventien keer het net te vinden. Ook doelman Unnerstal is vrijwel wekelijks een van de uitblinkers en behoort zeker tot de beste drie keepers van de Eredivisie. Verwachte opstelling VVV: Unnerstal, Rutten, Röseler, Kum, Janssen; Susic, Post, van Ooijen; Joosten, Mlapa, Opoku/Grot. 

Fortuna Sittard

Fortuna zal het moeten doen zonder de geschorste Ninaj en Rodriquez. Dammers, Syhre, Vlijter en Koot ontbreken met blessures. De verwachting is dat Pinto wel weer wedstrijdfit is en terugkeert in de basiself. De rechtsbackpositie wordt ingenomen door Ciranni of Essers. Centraal achterin zal MacIntosch de plaats van de geschorste Ninaj innemen. Op het middenveld zijn Smeets en Diemers zekerheidjes. De overige plek wordt ingenomen door Hutten, Balic of El Messaoudi. Wij gokken op Hutten. Voorin zullen Semedo, Lamprou en Novakovich starten. Verwachte opstelling Fortuna Sittard: Koselev, Ciranni, MacIntosch, Heerings, Pinto; Smeets, Diemers, Hutten; Semedo, Novakovich, Lamprou. 

Geef een reactie