Handtekeningen actie en fotoboek!

De Fortuna SC is volop bezig met de voorbereidingen van de tocht voor as zaterdag. Ondanks dat wij niet vinden dat het karakter een demonstratie is (we lopen immers gewoon vanuit het stamcafe naar het stadion) hebben we netjes een vergunning aangevraagd. Maandag avond gaan we in overleg met Fortuna Sitard om het standpunt van de BVO te vernemen inzake het mishandelen van de eigen supporters. Aanstaande Dinsdag zullen we kort met Politie Sittard overleggen hoe zij kunnen voorkomen dat het weer mis gaat. Het antwoord is uiteraard heel simpel, door Respectvol naar elkaar te zijn en bijvoorkeur geen tot heel weinig politie aanwezigheid. Enfin, dat gaat helemaal goed komen, zeker ook omdat de Limburgse media en politiek is uitgenodigd.

Maar de FortunaSC doet meer. Zo zullen we vandaag (zondag) een eerste overleg met Peter van Geelkerken hebben. We willen graag weten in hoeverre we collectief een rechtszaak tegen het politie optreden kunnen aanspannen. Mocht dit kunnen dan zullen we dit de leden ter accodering voorleggen. Daarnaast is een team bezig een heus docu-boek (werktitel: de knuppel regeert)  te maken over de zwarte Vrijdag. Hier zullen de belangrijkste getuigenverslagen in komen te staan, aangevuld met de vele foto’s van het politiegweld. Dit geeft dan een prima beeld hoe de dag werkelijk was.

Daarnaast zullen we -in dat nu al historisch boek-  een petitie met al jullie handtekeningen in gaan zetten! Deze handtekeningen zullen we zaterdag rondom de wedstrijd bij jullie ophalen. In dat kader zoeken we 10 vrijwilligers die bij Noord en Oost de handtekeningen bij de ingangen willen ophalen. Papier en zwarte pennen worden uiteraard geregeld. Geef je interesse door aan info@FortunaSC.nl (of webmaster@fortunahome.com). De petitie kun je uiteraard ook al thuis invullen en/of op je werk/school laten invullen. Download hem hie r , vul die in met zwarte pen en stuur die voor 28 oktober terug naar een van beide genoemde email adressen.

Door er een boek van te maken zal men dit nooit kunnen vergeten. In principe zal het een beperkte oplage zijn, maar mocht er veel belangstelling voor zijn dan kunnen we die uiteraard vergroten. Doe mee!

Auteur; Kiprich

(ps, zowel de titel als de kaft van het boek zijn werk-namen)