Harde kern gelooft niet in onderzoek!

Een burgemeester die een groot onderzoek ingesteld heeft… Naar wie ?! Naar zijn eigen beslissing om met groots machtsvertoon een cafe te bestormen en met voor-oorlogse praktijken een thuis spelende ploeg zwaar te provoceren zodat de kans groter wordt dat het juist uit de hand kan gaan lopen?? Om vervolgens zonder reden mensen op te kunnen pakken en om “heerlijk op ze te mogen inslaan” als men het niet eens is met een beslissing…Neen, de harde kern van Fortuna Sittard heeft daar heel, heel veel twijfels bij!

Na afloop van de wedstrijd. Weer precies hetzelfde. Het uitpubliek kan zonder begeleiding vertrekken en toch wordt het hele stadion tegen gehouden om buiten alles en iedereen te mogen slaan of omver te mogen rennen met hun paardjes. Oude mensen , kleine kinderen die afschuw hierover spreken worden zelfs niet ontzien.. Nee dan doe je het maar voor 1 ding en dat is er voor zorgen dat het juist keihard uit de hand loopt en dat je weer in de politiek kan gaan wijzen op strengere aanpak van hooligans !

De enigste hooligans vrijdag waren die onnozele m.e.-ertjes en het arrestatie team dat helaas niet in hun opzet geslaagd is om iedereen te kunnen pakken die ze wouden.. Eigen politie agenten in burger werden belachelijk gemaakt en niet gehoord .. deze hebben nog respect van merendeel van ons vanwege hun fairheid naar ons toe .. Ook zei deden hun beklag bij jullie chef maar werden door eigen collega’s open en bloot belachelijk gemaakt ..

Gelijke monikken, Gelijke kappen?
Degene die normaal bij een voetbalwedstrijd een steen gooit of iets vernield komt landelijk in het nieuws tegenwoordig .. Als je geluk hebt bij opsporing verzocht of anders op een billboard in het stadscentrum zodat je hele sociale leven naar de klote is ! Maar wel weer onder het mom van hooligans keihard aanpakken !! Wie pakt nu wie aan deze week burgemeester ??? Komt jouw kop bij opsporing verzocht omdat JIJ en niemand anders de opdrachtgever bent van al dat geweld wat toegepast is afgelopen vrijdag de hele avond ?? Komen alle m.e.-ers bij opsporing verzocht wegens zwaar geweld tegen alles en iedereen wat van een mooie voetbal avond wilde genieten ?? Komen ze al deze m.e.-ers van bed lichten smorgens om 6u met zwaar geschut zodat de hele buurt denkt dat je een crimineel bent ??? Wordt jij burgemeesteer vanaf nu ook overal het leven zuur gemaakt bij het minste of geringste wat op een gevaar voor de samenleving kan zijn zoals ons voetbalsupporters het leven zuur gemaakt wordt ??? Worden al deze m.e.-ers nu overal waar ze komen al geweigerd zonder reden,  zoals wij ook overal geweigerd worden zonder opgaaf van reden .. oh wacht herstel opruiing , of schade aan te denken te willen brengen aan het voetbal…?

Medeplichtigheid voor hele korps?
Bij de aanpak van voetbalhooligans is er medeplichtigheid in groepsverband als je al ergens in de buurt staat waar geweld gebruikt wordt ! meer dan 3/4 van het hele m.e. korps gebruikte geweld dus wordt nu ook het hele korps geschorst ? moeten zij zich komen melden onder een voetbalwedstrijd om niet nog eens in de fout te gaan ?? want dit gebeurd gegarandeerd !! wordt het hele korps nu ook voor 5 jaar of langer geschorst net als voetbal supporters een stadionverbod krijgen ?? Worden de gemaakte fysieke schade aan personen nu ook door berekend zoals ziekenhuis kosten doktersbezoek aan het m.e. peleton die dit gruwelijke gebeuren op zijn geweten heeft ?

En burgemeester sjra cox was jij ook niet diegene die in 2010 in de krant zette dat voornamelijk bekende Fortuna hooligans ook verantwoordelijk waren voor wekelijkse problemen in Sittards stadscentrum ?? Het merendeel van ons komt niet eens in de stad om te stappen omdat het geen ene ruk meer voorsteld daar.. Nee dan wordt een hele groep gewoon belachelijk gemaakt in de krant zonder helder bewijs !! En na afgelopen vrijdag verwacht dan jij dat iemand jou nog serieus neemt in de politiek ? Ik en een heel voetbalstadion vol in elk geval niet meer ! Ik hoop oprecht dat jou ambstermijn snel afgelopen is en dat er een capabel iemand aan roer komt die wel met verstand kan denken !

“Niemand krijgt hier een straf voor…”
Al deze vragen weet ik het antwoord al op .. Niemand maar dan ook niemand zal geschorst worden .. niemand maar dan ook niemand zal van zijn bed gelicht worden .. niemand zal openbaar op tv- krant of op een billboard komen .. niemand zal ook openbaar de schuld krijgen helaas.. De meeste van ons worden al getrakteerd op een stadionverbod voordat er ook maar schuld is bekend.. Vervolgens ben je een half jaar verder voor een rechtzaak voor te bereiden of eventueel te laten seponeren .. maar dan heb je wel al een half jaar buiten gestaan zonder dat je veroordeeld was .. Worden nu ook mensen een half jaar geschorst zonder dat ze schuldig zijn ? Moeten die ook een boete betalen op voorhand ? Krijgen die ook een deurwaarder aan de deur omdat ze het er niet mee eens zijn dat ze vinden onschuldig te zijn tot het tegendeel bewezen is ? Nee die staan gewoon morgen weer klaar in hun m.e. pak om weer wat tuig te mogen aanpakken .. WAT EEN TRIEST LAND IS DIT !!!

Er komt dadelijk een klein lullig berichtje dat er idd onnodig geweld gebruikt is tegen supporters.. waar gekeken is naar verleden is dit gerechtvaardigd en was dit nodig om het niet weer uit de hand te hebben laten lopen .. En daar moeten wij het weer allemaal mee doen .. En een volgende keer komen jullie hier ook weer mee weg .. En waarom omdat al het voetbalvolk maar tuig is .. Wat een krom belachelijk misselijk makend land leven wij in

Liefs en met vriendelijke groet ,

Ruud; namens harde kern Fortuna Sittard