Inzamelingsactie: restauratie historisch Vrouwe Fortuna beeld

Bij de eerste Betaald Voetbalclub van Nederland hoort het eerste Vrouwe Fortuna beeldje. Dit werkelijk schitterend Vrouwe Fortuna beeldje is 66 jaar oud en heeft altijd buiten in het oude Fortuna’54-stadion gehangen. Claudia Poulssen heeft het bij het afbreken van het stadion destijds mogen ontvangen van Jeu Joris, die het beeldje uit een sloopcontainer redde. De historische waarde komt ook tot uitdrukking omdat het gemaakt is door de rond Geleen zeer bekende kunstenaar Quanjel. Na 66 jaar is het tijd het beeld in de oorspronkelijke glorie te herstellen!

Het beeldje was zwaar beschadigd en Claudia heeft het zelf in ere weten te herstellen en thuis opgehangen op de Kluis in Geleen. Nu wordt die zelfde woning ontruimd en wil ze dat het historisch Vrouwe Fortuna beeldje van kunstenaar Quanjel voor de toekomst gered wordt/blijft en heeft ze het aan John van Bommel over gedragen om dit vervolgens aan de club op enig moment te overhandigen. Het is namelijk de bedoeling dat het prachtige kunstwerk Vrouwe Fortuna eerst gerestaureerd gaat worden en het vervolgens ergens een mooie plek krijgt in het huidige stadion. Dit mag namelijk niet verloren gaan en op deze manier proberen we dit unieke “pronk-kunstwerk-stuk” voor de club te behouden.  Fortuna SC helpt uiteraard mee dit cultuur goed te bewaren!

Het beeldje zal eerst volledig worden gerestaureerd, prijskaartje tegen kostprijs ruim 700 euro. Verflagen moeten verwijderd worden, het ijzer dat erin verwerkt is vervangen door roestvrijstaal, beschadigingen herstellen enz. Kortom in oorspronkelijke staat terugbrengen. De charme van dit historisch kunstwerk zal daardoor volledig terugkeren. Door de restauratie via kunstenaar Armand Mathijs uit Geleen wint het beeldje aan aantrekkingskracht en zal de historische waarde alleen maar toenemen. Dit gaat ongeveer 2 maanden duren en doordat dit een langzaamaan-proces is hebben we de kans om met een inzamelingsactie de ruim 700 euro tijdig bij elkaar te krijgen.

Wilt U dit initiatief steunen?
Het zou geweldig zijn om Claudia Poulssen wens in vervulling te laten gaan. Zij immers wil dat het beeldje in volle glorie voor de club behouden blijft. Iedereen kan een bedrag van 5, 10, 25 euro (of meer) doneren en overmaken op bankrek.nr. NL68 RABO 0130902853 t.n.v. J. van Bommel o.v.v. beeldje, of stuur een p.b. als iemand zijn naam niet bekend wil maken. John van Bommel zen Fortuna SC zal steeds de tussenstand mét donateurs vermelden.

Geef een reactie