“It giet oan”: Fortuna – Telstar

Fortuna Sittard – Telstar SC

Vrijdag is het aan de mannen van Sunday Oliseh om de belangrijke overwinning op hekkensluiter Achilles’29 een goed vervolg te geven. Uit bij Achilles werd een 0-1 overwinning geboekt met alles behalve sprankelend voetbal, hetgeen ook niet mogelijk was op het besneeuwde veld. Eerder dit seizoen speelde Fortuna 1-1 gelijk in Velzen, de wedstrijd die bij velen in het geheugen gegrift staat vanwege de enorme blunder van doelman Leon Ter Wielen.

Telstar begon de tweede seizoenshelft met een 0-4 thuisnederlaag tegen RKC, waarin sterspeler Lillipaly met een rode kaart het veld moest verlaten. Evenals Fortuna, pakte Telstar in de laatste tien speelrondes slechts vier punten. Er lijken dus genoeg kansen te liggen voor Fortuna. Echter, de laatste overwinning tegen de Ijmuidenaren dateert al van bijna drie jaar geleden. Destijds scoorde Aziz Khalouta een wonderbaarlijke hattrick in slechts vier minuten! Genoeg reden voor Aziz om te verkondigen een stapje hogerop te willen, drie jaar later vertegenwoordigt hij na een aantal omwegen weer het geel-groen. Of Aziz de kans krijgt om dit kunstje over te doen is maar de vraag, met de komst van Ars en Bassan zou zijn basisplaats wel eens in gevaar kunnen komen.

Telstar

Telstar is toe aan een overwinning, voor de winterstop waren ze bezig aan een vrije val op de ranglijst en deze heeft vervolg gekregen tegen RKC. De Ijmuidenaren staan op de 15e plaats, met slechts drie punten meer dan Fortuna. Bij Telstar ontbreekt sterspeler en topscoorder Lillypaly door een schorsing. Ook Tom Beissel lijkt nog steeds geblesseerd te zijn. Zover bekend beschikt de ploeg verder over een fitte selectie. Verwachte opstelling Telstar: Zonneveld, Korpershoek, Ottenhof, Van Berkel, Tutuarlma; Van Den Broek, Abdulahi, Ajnane; Serrarens, Dzepar, Mahmudov.

Fortuna Sittard

Bij Fortuna keert Jordi Briels terug in de selectie en Sjoerd Ars kan zijn debuut gaan maken. Bassan doet in ieder geval nog niet mee. Waarom Mares tegen Achilles geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie is mij tot op heden onbekend, wel speelde Mares afgelopen dinsdag mee in het oefenduel tegen Meerssen.

Afgelopen vrijdag speelde Fortuna een 4-4-2/4-2-4 systeem met daarin Vlijter en Khalouta in de spits. Het lijkt erop dat de kans het grootst is dat Khalouta zijn plaats moet afstaan aan Ars, naar alle waarschijnlijkheid kan Ars nog geen volle 90 minuten spelen. Bassan is er niet bij, dus Dianessy en Van Hout zullen waarschijnlijk in de basis starten.

David Schulpen